Ο Νταβούτογλου επιτίθεται εκ νέου στον Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Ο Νταβούτογλου επιτίθεται εκ νέου στον Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του νέου κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, επιτίθεται εκ νέου στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το χειρισμό της υπόθεσης της Αγίας Σοφίας.

Ο πρώην ισλαμιστής πρωθυπουργός και στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαλεί την κυβέρνηση για το γεγονός ότι προσπαθεί να προσδώσει στην υπόθεση έναν δικαστικό ή πολιτικό χαρακτήρα.

«Έχουν περάσει χρόνια από τότε που βάλαμε τέλος σε αυτήν την κηδεμονία. Από πότε αποφασίζει η γραφειοκρατία για ένα χώρο λατρείας και παίρνει αποφάσεις για ένα τζαμί μας; Δεν έχετε πολιτική βούληση; Εσείς δεν διοικείτε τη χώρα; Πραγματικά το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να αποφασίσει για την τύχη της Αγίας Σοφίας ή οποιουδήποτε άλλου λατρευτικού χώρου; To ονειρευόμαστε ως μέλη αυτού του έθνους, ως πολίτες αυτής της χώρας και ως μουσουλμάνοι. Η Αγία Σοφία έγινε τζαμί έπειτα από κατακτήσεις και προσευχές. Όπως οι προηγούμενες θετικές ή αρνητικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν άλλαξαν τη στάση μας για την μαντίλα, έτσι και σήμερα δεν περιμένουμε την απόφαση για την Αγία Σοφία να τη λάβει το ΣτΕ», δήλωσε ο Τούρκος πολιτικός, αποφεύγοντας ωστόσο να διατυπώσει μία ξεκάθαρη πολιτική άποψη για το αν πρέπει η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε τζαμί ή όχι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα