Βρετανία: Λίβυος με διανοητικά προβλήματα ο 25χρονος που σκότωσε με μαχαίρι 3 πολίτες

Βρετανία: Λίβυος με διανοητικά προβλήματα ο 25χρονος που σκότωσε με μαχαίρι 3 πολίτες

Ανατροπή δεδομένων σχετικά με την χθεσινή πολλαπλή επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας, καθώς η αστυνομία, σύμφωνα με το BBC, αργά το μεσημέρι της Κυριακής ανακοίνωσε πως πλέον το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατία».

Ενας 25χρονος συνελήφθη ως ύποπτος. Μια πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι ο συλληφθείς, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, είναι Λίβυος.

Η Τάνια Μπάσετ, μια εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών της Βρετανίας, δήλωσε ότι ο δράστης είναι πρόσφυγας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για εγκλήματα που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία. Η ίδια πρόσθεσε μάλιστα ότι ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του BBC και άλλων μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο συλληφθείς ήταν αιτών άσυλο και έχει καταδικαστεί για βία, γεγονός που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της ποινής θα μπορούσε να έχει απελαθεί.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος χαρακτήρισε αποτρόπαιο το περιστατικό, είχε σήμερα συνάντηση με αξιωματούχους ασφαλείας, με υπουργούς πρώτης γραμμής και με στελέχη της αστυνομίας για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της κατάστασης.

Αρχικά τόσο η αστυνομία όσο και η κυβέρνηση είχαν ανακοινώσει ότι το συμβάν δεν παραπέμπει σε τρομοκρατία. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν χθες κατά τις απογευματινές ώρες έπειτα από μια αντιρατσιστική διαδήλωση στο πάρκο Φόρμπερι Γκάρντενς, αλλά δεν φαίνεται να συνδέονται με αυτήν.

«Η διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter είχε τελειώσει τρεις ώρες νωρίτερα και ήταν από κάθε άποψη ειρηνική, αυτή η επίθεση δεν συνδέεται καθόλου με την διαδήλωση», δήλωσε ο Τζέισον Μπροκ, επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου, στο BBC.

Οι περιορισμοί που εξακολουθούν να ισχύουν λόγω του κορωνοϊού υποχρεώνουν τους πολίτες να βγαίνουν τα απογεύματα στα πάρκα για να συναντήσουν τους φίλους τους καθώς χώροι όπως είναι οι παμπ είναι κλειστοί.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ένας άνδρας κατευθύνθηκε ξαφνικά προς το μέρος που καθόταν μια παρέα οκτώ με δέκα ατόμων και άρχισε να τους μαχαιρώνει.

Η έρευνα συνεχίζεται. Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 40 αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του συλληφθέντος στο Ρέντινγκ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα