Σερβία: 260 θάνατοι συνολικά από κορονοϊό – 94 νέα κρούσματα

Σερβία: 260 θάνατοι συνολικά από κορονοϊό – 94 νέα κρούσματα

Θερίζει ο κορονοϊός στη Σερβία με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 12.803, καθώς προστέθηκαν άλλα 94 το Σάββατο (20.06.2020).

Συνολικά στη Σερβία έχουν χάσει τη ζωή τους 260 άνθρωποι από τον Covid – 19,  απόν τον οποίο πέθανε ένας ακόμη το τελευταίο 24ωρο.

Τα ενεργά κρούσματα στη Σερβία είναι 654, ενώ 18 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη.

Στη Σερβία μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί συνολικά 336.553 δείγματα. Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι ο κορονοϊός δεν έχει ακόμη νικηθεί και συνιστούν προσοχή για να αποφευχθεί νέα έξαρση.

“Η διατήρηση ενός σταθερού αριθμού, γύρω στα 90, νέων κρουσμάτων σε καθημερινή βάση δεν προκαλεί έντονη ανησυχία αλλά υποδηλώνει τη δυνατότητα εξάπλωσης του ιού κάτι που πρέπει να αποτραπεί”, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας ο επιδημιολόγος Σέρτζαν Γιάνκοβιτς,  μέλος της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του υπουργείου Υγείας.

Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι η επιδημιολογική κατάσταση που θα εκδηλωθεί σε μια με δύο εβδομάδες ως συνέπεια των αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν με την συμμετοχή χιλιάδων φιλάθλων αλλά και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή (21.06.2020).

Στο Κόσοβο πέθαναν από τον κορονοϊό συνολικά 35 άνθρωποι. Από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 1.998 κρούσματα,  από τα οποία 82 το τελευταίο 24ωρο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα