Ο Τραμπ απαγορεύει τα κεφαλοκλειδώματα από αστυνομικούς, εκτός αν κινδυνεύουν

Ο Τραμπ απαγορεύει τα κεφαλοκλειδώματα από αστυνομικούς, εκτός αν κινδυνεύουν

Στην υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος για την αναμόρφωση των αστυνομικών δυνάμεων στις ΗΠΑ, προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στην υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος που αφορά μεταρρυθμίσεις στις αμερικανικές αστυνομικές δυνάμεις, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Στο εν λόγω διάταγμα, θα υπάρχουν αλλαγές όπως η απαγόρευση της χρήσης κεφαλοκλειδώματος από τους αστυνομικούς εκτός αν η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, η υποχρεωτική τοποθέτηση κάμερας στις στολές τους και η δημιουργία ανεξάρτητων δομών για τη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν αστυνομική βία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται εν μέσω των διαμαρτυριών για τις δύο πρόσφατες δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς.

Στις 25 Μαΐου, ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε αφού ένας αξιωματικός της Μινεάπολης πάταγε με το γόνατό του για σχεδόν εννέα λεπτά τον λαιμό του άτυχου 46χρονου, ενώ στις 13 Ιουνίου, ένας Αφροαμερικανός δέχτηκε σφαίρες από δύο αστυνομικούς.

Πάντως ο Τραμπ τάχθηκε κατά των εκκλήσεων για μείωση των δαπανών προς τις αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των διαδηλωτών, αλλά και κάποιων Δημοκρατικών πολιτικών.

Πηγή: Sputnik

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα