Κορονοϊός: Τέσσερις νέοι θάνατοι στη Γερμανία - Οι νεκροί πλησιάζουν τους 8.800

Κορονοϊός: Τέσσερις νέοι θάνατοι στη Γερμανία - Οι νεκροί πλησιάζουν τους 8.800

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό στη Γερμανία, ενώ εντοπίστηκαν 192 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης το προηγούμενο 24ωρο,

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία φτάνει έτσι τους 8.791 νεκρούς επί συνόλου 186.461 μολύνσεων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ειδικό στις μολυσματικές ασθένειες.

«Οι αποφάσεις για τις μάσκες, δεν πρέπει να λαμβάνονται στην Κίνα»

Η Ευρώπη έχει ανάγκη να γίνει περισσότερο ανεξάρτητη στην τροφοδοσία της με προστατευτικές μάσκες και ορισμένα φάρμακα στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

«Αυτό δεν συνιστά αμφισβήτηση της παγκοσμιοποίησης - αφορά στην εύρεση του σωστού βαθμού παγκοσμιοποίησης», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο Γενς Σπαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

«Σε ό,τι αφορά τις μάσκες και ορισμένα φάρμακα, έχουμε διαπιστώσει ότι δεν πρέπει να καταστήσουμε εαυτούς πλήρως εξαρτημένους από την παγκόσμια αγορά. Οι αποφάσεις για το αν θα έχουμε αρκετές μάσκες για τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στην Βαρσοβία, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο δεν πρέπει να λαμβάνονται στην Κίνα», προειδοποίησε ο υπουργός υγείας στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα