Live: Το Χιούστον αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ – Πλήθος κόσμου στην κηδεία

Live: Το Χιούστον αποχαιρετά τον Τζορτζ Φλόιντ – Πλήθος κόσμου στην κηδεία

Στη γενέτειρά του, την πόλη Χιούστον του Τέξας, και στην εκκλησία «Fountain of Praise» πραγματοποιείται η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου, δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία του από αστυνομικούς στη Μινεάπολη που προκάλεσε τσουνάμι διαμαρτυριών και διαδηλώσεων σε όλον τον κόσμο.

Περίπου 500 καλεσμένοι προσκλήθηκαν από την οικογένεια Φλόιντ για να παρευρεθούν στην κηδεία, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών ηγετών και διασημοτήτων.

Χιλιάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ στην εκκλησία τη Δευτέρα το απόγευμα, περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν το φέρετρό του.

Οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία είναι άτομα τα οποία επέλεξε η οικογένεια του Φλόιντ, όπωςεκπρόσωποι της Πολιτείας αλλά και ακτιβιστές. Εκεί βρίσκεται και ο μποξέρ Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ο οποίος ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, καθώς και ο δήμαρχος του Χιούστον, Σιλβέστερ Τέρνερ, οι δικηγόροι της οικογένειας Φλόιντ, το μέλος του Κογκρέσου, Αλ Γκριν αλλά και ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον. Ο τελευταίος θα διαβάσει την ευλογία όπως έκανε και στην Μινεσότα με έναν συγκλονιστικό λόγο.

Δείτε LIVE εικόνα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα