Στον ΟΗΕ προσφεύγει η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

Στον ΟΗΕ προσφεύγει η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

Στα Ηνωμένα Έθνη προσέφυγε η οικογένεια του δολοφονηθέντος από αστυνομικούς της Μινεάπολης, Τζορτζ Φλόιντ, προκειμένου να στείλουν τις προτάσεις τους για μία συστημική μεταρρύθμιση της αστυνομίας στις ΗΠΑ, αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου, στις 3 Ιουνίου, η οικογένεια του Φλόιντ και ο συνήγορος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μπεν Κραμπ, απέστειλαν στην Ομάδα Εργασίας για τα Δικαιώματα Ανθρώπων Αφρικανικής Καταγωγής του ΟΗΕ, επιστολή με την οποία καλούν τα Ηνωμένα Έθνη να ερευνήσουν τον θάνατο του 46χρονου και να ενθαρρύνουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγγείλει κατηγορίες κατά των εμπλεκομένων αστυνομικών.

Επίσης ζητούν μεταρρυθμίσεις όπως τεχνικές αποκλιμάκωσης, ανεξάρτητες έρευνες και νεκροψίες για τις δολοφονίες από αστυνομικούς.

Σε δήλωσή του ο Κραμπ αναφέρει ότι έχει ζητήσει την προστασία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε "αμέτρητες υποθέσεις" αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος μαύρων, όμως οι υπεύθυνοι αστυνομικοί δεν καταδικάστηκαν, ούτε καν σε περιπτώσεις με αδιαμφισβήτητα πλάνα από τα περιστατικά.

"Όταν μία ομάδα ανθρώπων, οποιασδήποτε εθνικότητας, συστηματικά αποστερείται του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος στην ζωή από την ίδια της την κυβέρνηση και για δεκαετίας, θα πρέπει να απευθυνθούμε στην διεθνή κοινότητα για υποστήριξη και στα Ηνωμένα Έθνη για παρέμβαση. Θυμόμαστε τα λόγια του Αιθίοπα αυτοκράτορα, Χαιλέ Σελασιέ, στην ομιλία του στην ΓΣ του ΟΗΕ το 1963, με την οποία δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μάχεται για ισότητα και δικαιοσύνη μέχρι «η φιλοσοφία η οποία θεωρεί κάποια φυλή ανώτερη και άλλες κατώτερες, να εγκαταλειφθεί οριστικά. Μέχρι το χρώμα των ανθρώπων να μην είναι σημαντικότερο από το χρώμα των ματιών τους»", ανέφερε ο Κραμπ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα