Βραζιλία: Θερίζει ο κορονοϊός – 36.000 θάνατοι που αποσιωπά ο Μπολσονάρο

Ακόμη 904 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σε 24 ώρες στη Βραζιλία με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 35.930, έγινε γνωστό την Κυριακή (07.06.2020).

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Βραζιλία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 27.075 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας σε 672.846 τις επιβεβαιωμένες μολύνσεις.

Κι ενώ η Βραζιλία έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο από τον Covid- 19 και τα ανύπαρκτα μέτρα της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρο “κατέβασε” το site που καταγράφονταν επίσημα οι θάνατοι και τα κρούσματα…

Αργά το βράδυ της 5ης Ιουνίου, το υπουργείο Υγείας κατέβασε την ιστοσελίδα που παρουσίαζε την εξέλιξη της πανδημίας σε πραγματικό χρόνο, ανά Πολιτεία και δήμο. Το υπουργείο σταμάτησε έτσι να ανακοινώνει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τον απολογισμό των νεκρών.

Τα κρούσματα στη Βραζιλία είναι πάνω από οποιαδήποτε άλλη χώρα πλην των ΗΠΑ.

“Τα σωρευτικά δεδομένα (…) δεν αντικατοπτρίζουν το πού βρίσκεται η χώρα”, έγραψε ο Μπολσονάρο στο Twitter, επικαλούμενος μια ανακοίνωση του υπουργείου. Πρόσθεσε ότι “είναι σε εξέλιξη άλλες ενέργειες”, προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος καταγραφής των κρουσμάτων και η επιβεβαίωση της διάγνωσης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα