Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Βόρεια Μακεδονία

Έκρηξη των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού καταγράφεται όλες τις τελευταίες ημέρες στη Βόρεια Μακεδονία. Όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 101 νέα κρούσματα του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 2492. Τα περισσότερα από τα 101 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται στα Σκόπια ( 59 κρούσματα).

Επίσης, τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 145 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο.

Ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι ανέφερε ότι η ραγδαία αυτή αύξηση των κρουσμάτων οφείλονται στο ότι ένα μέρος του πληθυσμού δεν τήρησε τα προστατευτικά μέτρα και δεν απείχε από συγκεντρώσεις.

«Περίπου το 85% του πληθυσμού σέβεται τα μέτρα, αλλά υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι είναι ανεύθυνοι. Υπήρξαν παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καν ο ιός» δήλωσε ο Όλιβερ Σπάσοφσκι.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα