Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ: Τα αποβράσματα διαλύουν τη Νέα Υόρκη - Καλέστε την Εθνοφρουρά

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ: Τα αποβράσματα διαλύουν τη Νέα Υόρκη - Καλέστε την Εθνοφρουρά

 Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, καλώντας και πάλι τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να χρησιμοποιήσει την εθνοφρουρά.

«Η Νέα Υόρκη χάθηκε από τους ληστές, τους κακοποιούς, την άκρα αριστερά και όλες τις άλλες μορφές αποβρασμάτων και καθαρμάτων. Ο Κυβερνήτης αρνείται να αποδεχτεί την προσφορά μου για κυρίαρχη Εθνοφρουρά. Η Νέα Υόρκη σχίστηκε σε κομμάτια», ανέφερε ο Τραμπ, για να προσθέσει:

«Νέα Υόρκη, κάλεσε την εθνοφρουρά. Τα αποβράσματα και οι χαμένοι σε διαλύουν. Δράστε γρήγορα! Μην κάνετε το ίδιο φρικτό και θανάσιμο λάθος που κάνατε με τα γηροκομεία». 

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης απέτυχε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες από τις λεηλασίες και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, χθες, και ότι ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης έχει αρνηθεί τη βοήθεια της Εθνοφρουράς.

«Η αστυνομία της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος δεν έκαναν τη δουλειά τους τη χθεσινή νύχτα», είπε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί για τον νέο κορονοϊό, αναφερόμενος στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης και τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Πιστεύω ότι ο δήμαρχος υποτιμά το μέγεθος του προβλήματος».

Σύμφωνα με τον Κουόμο, η αστυνομία της Νέας Υόρκης θα έπρεπε να κινητοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό από τους 38.000 αστυνομικούς της, για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά λεηλασιών και βανδαλισμών.

Επιπλέον, ο Άντριου Κουόμο επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την απάντησή του στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε τη θέση του και τη δυνατότητα δημόσιου λόγου που έχει για να επικεντρωθεί κυρίως σε όσους κάνουν λεηλασίες, προκειμένου να «μην χρειαστεί να μιλήσει για τη δολοφονία» του Τζορτζ Φλόιντ.

Δολοφονία Φλόιντ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη έως τις 7 Ιουνίου

Πάνω από 20.000 εθνοφρουροί στους δρόμους των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα