Ο ΠΟΥ αποφασίζει για την υδροξυχλωροκίνη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να έχει αρκετές πληροφορίες σε 24 ώρες προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την αναστολή των δοκιμών του με την υδροξυχλωροκίνη για χρήση κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η επιστημονική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού δρ Σούμια Σουαμινάθαν.

Τα σχόλιά της διατυπώνονται μια εβδομάδα μετά τη διακοπή από την εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ για την υγεία της μεγαλύτερης μελέτης της για τη δραστικότητα του φαρμάκου αυτού κατά της ελονοσίας στη θεραπεία της Covid-19 λόγω των ανησυχιών για τα αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας και τις αρρυθμίες σε ασθενείς.

Η απόφαση αυτή ώθησε αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τη χρήση του φαρμάκου, το οποίο χορηγείται επίσης για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του λύκου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε για τη χορήγηση της υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Η φαρμακοβιομηχανία Sanofi σταμάτησε προσωρινά τη στρατολόγηση νέων ασθενών της Covid-19 για τις δύο κλινικές της δοκιμές του φαρμάκου και ανακοίνωσε ότι δεν θα το προμηθεύει στο εξής για τη θεραπεία της Covid-19 μέχρι να αποσαφηνιστούν οι ανησυχίες για την ασφάλεια της χρήσης του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα