Δυστυχώς δεν πέθαναν περισσότεροι μαύροι από κορονοϊό. Ανάρτηση αστυνομικού της Λουιζιάνα

Δυστυχώς δεν πέθαναν περισσότεροι μαύροι από κορονοϊό. Ανάρτηση αστυνομικού της Λουιζιάνα

Ακόμα μία δημόσια έκφραση ρατσιστικών αντιλήψεων από αστυνομικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Το νέο κρούσμα σημειώθηκε στο Κάπλαν της Λουιζιάνα. Το σχόλιο του αστυνομικού στο Facebook οδήγησε στην απόλυσή του.

Ο Τζορτζ Φλόιντ σκοτώθηκε από αστυνομικούς στους δρόμους της Μινεάπολις, οι οποίοι το τελευταίο 24ωρο έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αρχών, σε μία συλλογική έκφραση αντίδρασης για τα φαινόμενα ρατσισμού που παραμένουν... εν ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ανάλογο περιστατικό με έντονο "άρωμα" ρατσισμού και μισαλλοδοξίας συντελέστηκε, σύμφωνα με το news247.gr λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του Φλόιντ, σε μία άλλη Πολιτεία, το οποίο μπορεί να μην περιείχε χρήση βίας, ήταν όμως μία ωμή δημόσια έκφραση και μία ακόμη αποκάλυψη του ρατσιστικού προφίλ που συνεχίζει να καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι των αμερικανικών αρχών.

Τα σχόλια του αστυνομικού

"Πρωταγωνιστής" ο Στίβεν Οκόιν, αστυνομικός του Κάπλαν, μίας πόλης 5.000 περίπου κατοίκων της Λουιζιάνα, ο οποίος έκανε ντροπιαστικά σχόλια σε ένα ρατσιστικό διαδικτυακό παραλήρημα χρηστών του Facebook και έναν διάλογο. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, κάτω από ένα εξίσου "εμετικό" σχόλιο που έγραφε ότι "ο κορονοϊός φτιάχτηκε για να σκοτώσει όλους τους μαύρους", εμφανίστηκε απογοητευμένος από τον "απολογισμό", γράφοντας ότι "Μάλλον δεν πέτυχε. Πόσο κρίμα".

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και αρκετές για να οδηγήσουν, αρχικά στην διεξαγωγή ερευνών στους λογαριασμούς κοινωνικής του δικτύωσης όπου η τοπική αστυνομία εντόπισε αρκετές τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις του και έπειτα στην απόλυσή του, με τον διευθυντή του αστυνομικού τμήματος να απολογείται για την ανάρμοστη συμπεριφορά του -πρώην πια- υπαλλήλου της και να δηλώνει ότι "Τέτοιες αναρτήσεις δεν ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του τμήματός μας".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα