Άλλοι 70 νεκροί το τελευταίο 24ωρο από κορονοϊό στην Ισπανία

Άλλοι 70 άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ισπανία, που συνολικά μετρά 28.752 θύματα. Ωστόσο, είναι η όγδοη ημέρα που ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων είναι κάτω από το όριο των 100, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 482, σε 235.772 από 235.290 που ήταν στον χθεσινό απολογισμό.

Χαλαρώνουν τα μέτρα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη

Πάντως, οι κάτοικοι της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης περιμένουν με ανυπομονησία να ανοίξουν τα πάρκα, τα μουσεία, οι εκκλησίες και οι υπαίθριες εγκαταστάσεις των μπαρ αυτήν την εβδομάδα, στο πλαίσιο χαλάρωσης των αυστηρότερων μέτρων που έχουν επιβληθεί στην πρωτεύουσα και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.

«Μια συλλογική προσπάθεια μάς επέτρεψε να αφήσουμε πίσω το πιο κρίσιμο στάδιο», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή καθόσον η καραντίνα χαλαρώνει.

Ο κύριος οργανισμός φιλοξενίας της Μαδρίτης δήλωσε στην εφημερίδα Cinco Dias αυτήν την εβδομάδα ότι αναμένει μόνο το 10% των μπαρ να ανοίξουν τις βεράντες τους στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, ότι η Ισπανία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της στον διεθνή τουρισμό από τον Ιούλιο. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 12% της οικονομικής παραγωγής της Ισπανίας.

 

 

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα