Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που ο πύραυλος χτυπά και βυθίζει το ιρανικό πλοίο

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που ο πύραυλος χτυπά και βυθίζει το ιρανικό πλοίο

Ένα τραγικό δυστύχημα από λάθος χειρισμό σημειώθηκε την Κυριακή στο Ιράν με φρεγάτα να βυθίζει πλοίο μεταφοράς υλικού κατά τη διάρκεια άσκησης, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 ναυτικοί και να τραυματιστούν άλλοι 15.

Τη Δευτέρα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν δυο συγκλονιστικά βίντεο του ιρανικού πλοίου που καταστράφηκε κοντά στα στενά του Χορμούζ και στο λιμάνι του Γιασκ, έξω από τον κόλπο του Ομάν.

Μάλιστα, αναμεταδίδει το protothema.gr, το ένα εκ των δυο, που κυκλοφόρησε από το πρακτορείο IRIB, έχει «πιάσει» την στιγμή που το ιρανικό πλοίο δέχεται τα πυρά, σε ένα περιστατικό που χαρακτηρίστηκε «ατύχημα».

Το άλλο σύντομο κλιπ, δείχνει το βαριά κατεστραμμένο πλοίο να «καπνίζει», λίγη ώρα μετά το πλήγμα που δέχτηκε.

Σημειώνεται πως οι αξιωματούχοι δεν παρείχαν λεπτομέρειες για το περιστατικό, ενώ ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας της τραγωδίας.

Σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές, η ιρανική φρεγάτα Jamaran, που ανήκει στην ελίτ του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς της χώρας (IRGC), ήταν εκείνη που εκτόξευσε τον πυραύλο, ο οποίος χτύπησε το ιρανικό πλοίο Konarak.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα