Γερμανοί γιατροί έβγαλαν τα ρούχα τους και διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις

Γερμανοί γιατροί έβγαλαν τα ρούχα τους και διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις

Έβγαλαν τα ρούχα τους Γερμανοί γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού ξεκινώντας την εκστρατεία Blanken Bedenken (Γυμνές Tύψεις) για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τον ελλιπή ιατρικό εξοπλισμό που διαθέτουν.

Συνολικά χίλιοι Γερμανοί γιατροί συμμετέχουν στην εκστρατεία που ήδη έχει γίνει viral στα social media, αμαυρώνοντας, ως ένα βαθμό, το υγειονομικό σύστημα της χώρας της Μέρκελ, όπως γράφει ο γερμανικός Τύπος.

Χθες, πάντως η Γερμανία παρέλαβε δέκα εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα. Η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική στη Γερμανία ενώ τα πρόστιμα για τους πολίτες που κυκλοφορούν χωρίς να την φορούν κυμαίνεται από 150 ευρώ έως πέντε χιλιάδες ευρώ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Πολλοί επαγγελματίες της υγείας διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στον προστατευτικό εξοπλισμό και για το γεγονός ότι αναγκάζονται να δουλέψουν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και γι' αυτό αρκετοί αποφάσισαν να φωτογραφηθούν γυμνοί για να ευαισθητοποιήσουν την γερμανική κυβέρνηση και την κοινή γνώμη.

Στην εκστρατεία, οι γιατροί ποζάρουν γυμνοί μέσα στα ιατρεία τους, καλύπτοντας τα ευαίσθητα σημεία του σώματός τους πίσω από φακέλους, ρολό τουαλέτας και μπλοκ συνταγογράφησης.

Ο γιατρός Ρούμπεν Μπουρνάου ανέφερε στην εφημερίδα «Ärztezeitung» ότι αυτός και η ομάδα του «δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τον ιό».

«Το γυμνό αποτελεί ένα σύμβολο του πόσο ευάλωτοι είμαστε χωρίς προστασία», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Κρίστιαν Ρέχτεμβαλντ επεσήμανε ότι η ομάδα των γιατρών εμπνεύστηκε από τις ενέργειες ενός Γάλλου συναδέλφου τους, του Αλέν Κολομπιέ, ο οποίος τις προάλλες φωτογραφήθηκε γυμνός στο ιατρείο του για να καταγγείλει «την ένοχη ανετοιμότητα» και την έλλειψη προστασίας των επαγγελματιών υγείας στη μάχη εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Η γιατρός Γιάνα Χούζεμαν υποστήριξε: «Φυσικά θέλουμε να συνεχίσουμε να θεραπεύουμε και να εξετάζουμε ασθενείς. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό».

Ωστόσο, ένας άλλος γιατρός διερωτήθηκε γιατί «ενώ εκπαιδεύτηκε να κάνει ράμματα σε άλλους, τώρα πρέπει να ράβει μέχρι και τη δική μου μάσκα προσώπου»...

 

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα