Νέο χαστούκι στην Τουρκία! Δείτε ποιο κράτος της γυρνάει την πλάτη επ’ αόριστον

Ο πόλεμος στη Συρία και τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν φαίνεται να δημιούργησαν περισσότερους εχθρούς παρά φίλους στον σουλτάνο, άλλος ένας μεγάλος «παίχτης» του γυρνάει την πλάτη.

Η Τουρκία δικαιολόγησε την επίθεση, υποστηρίζοντας πως ήταν αναγκαία η δημιουργία ζώνης ασφαλείας εντός της Συρίας, ώστε οι Κούρδοι να μην μπορούν να εκτελούν επιχειρήσεις στο τουρκικό έδαφος, αλλά δεν έπεισε…

Ως αποτέλεσμα κυβέρνηση του Καναδά έχει ανανεώσει την απόφασή της να μην εγκρίνει νέες άδειες εξαγωγής οπλικών συστημάτων στην Τουρκία. Σύμφωνα με το «CBC», η απόφαση πάρθηκε για πρώτη φορά το περασμένο φθινόπωρο.

Από την ανανέωση της απόφασης επηρεάζονται εταιρείες παραγωγής πυρομαχικών, φορητού οπλισμού, θωράκισης, εξοπλισμού προστασίας και ηλεκτρονικών. «Παράθυρο» υπάρχει την επανεξέταση ορισμένων αδειών εξαγωγής ανά περίπτωση, καθώς επίσης για εξαρτήματα που παράγονται στον Καναδά στο πλαίσιο διεθνών προγραμμάτων.

Η αναθεωρημένη απόφαση ισχύει μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Σε παρόμοιες κινήσεις προχώρησαν μετά την τουρκική επίθεση αρκετές άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Σουηδία, η Τσεχία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Ισπανία και η Γερμανία.

www.onalert.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα