Κορονοϊός: Αλλοι 596 θάνατοι στη Βρετανία – Πάνω από 16.000 οι νεκροί

Δεν έχει τέλος η λίστα των νεκρών στη Βρετανία από τον κορονοϊό με άλλους 596 χάνουν τη ζωή του τελευταίο 24ωρο.

 

Συνολικά, 16.060 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορονοϊό στα νοσοκομείο και 120.067 βρέθηκαν θετικοί στον ιό, δηλαδή 5.850 περισσότεροι από ό,τι την προηγουμένη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

 

Οι αριθμοί που δημοσιεύονται καθημερινά από τις βρετανικές υγειονομικές αρχές περιλαμβάνουν μόνο τους θανάτους στο νοσοκομείο ασθενών που βρέθηκαν θετικοί, μια μέθοδος που έχει επικριθεί επειδή δεν λαμβάνει υπόψη τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας ή στο σπίτι και μειώνει ως εκ τούτου τον αληθινό αντίκτυπο της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί. 

 

Και αυτό διότι νέα στοιχεία από το Εθνικό Φόρουμ Φροντίδας υπολόγισαν ότι περισσότεροι από 4.000 ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν πεθάνει σε σπίτια και γηροκομεία.

 

Συγκεκριμένα έχουν διαπιστωθεί 4.040 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό κέντρα φροντίδας που δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί σε επίσημα στοιχεία, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω από 20.000

 

Στο μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες ότι τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά σε μόλις τρεις εβδομάδες – αλλά η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι τα εστιατόρια και οι παμπ θα είναι οι τελευταίες επιχειρήσεις που θα επιστρέψουν .

 

Από την άλλη ερευνητές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σαουθάμπτον και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον πρόκειται να ξεκινήσουν δοκιμές για ένα εμβόλιο. Θα δοκιμαστεί σε  510 υγιείς εθελοντές ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών.

www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα