Τραμπ: Περίπου 60.000 - 65.000 θύματα λόγω κορoνοϊού στι ΗΠΑ

Τραμπ: Περίπου 60.000 - 65.000 θύματα λόγω κορoνοϊού στι ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού ότι οι ΗΠΑ πιθανόν οδεύουν προς συνολικό απολογισμό που κυμαίνεται από 60.000 ως 65.000 θύματα.

Ο Ρεπουμπλικάνος έκανε τη δήλωση αυτή την ημέρα που τα θύματα της ασθένειας COVID-19 ξεπέρασαν τα 35.400 και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 700.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Εξάλλου — παρότι ο ρυθμός της εξάπλωσης επιταχύνθηκε ξανά — ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέκρινε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από μέρους ορισμένων κυβερνητών πολιτειών για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, λέγοντας πως βρίσκει ότι οι εντολές τους προς τους πολίτες τους να μείνουν σπίτι είναι «υπερβολικά αυστηρές».

Ερωτηθείς εάν ζητεί κάποιες από τις αμερικανικές πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν, η Μινεσότα και η Βιρτζίνια, να άρουν τους περιορισμούς που επέβαλαν, ο Τραμπ απάντησε «όχι, αλλά νομίζω ότι ορισμένα στοιχεία» των μέτρων που έλαβαν «είναι υπερβολικά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα