Κορονοϊός: Πέθανε ο γιατρός που προειδοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον

Κορονοϊός: Πέθανε ο γιατρός που προειδοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον

Πέθανε από κορωνοϊό ο 53χρονος γιατρός που προειδοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον να πάρει σοβαρά την πανδημία.

 Πρόκειται για τον ουρολόγο  Δρ. Abdul Mabud Chowdhury που τρεις εβδομάδες αφότου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ελλιπή μέτρα που πάρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Abdul Mabud Chowdhury, που έδινε τη μάχη κατά του φονικό ιού, υπέκυψε αφού νοσηλεύτηκε 15 ημέρες στο νοσοκομείο Queen's Hospital στο Romford, σύμφωνα με το Sky News.

Ο 53χρονος, στις 18 Μαρτίου έκανε έκκληση, μέσω facebook στον Μπόρις Τζόνσον, όταν εκείνος ακόμη μιλούσε για την ανοσία της αγέλης, ώστε να λάβει αυστηρά μέτρα κατά του ιού, να εξοπλίσει τους εργαζόμενους στην Υγεία και να ενισχύσει το σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε στο μήνυμά του: «Θυμηθείτε ότι μπορούμε να είμαστε γιατροί, νοσοκόμες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς, αλλά είμαστε επίσης άνθρωποι που προσπαθούν να ζήσουν σε αυτόν τον κόσμο χωρίς ασθένεια με την οικογένεια και τους φίλους μας. πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας σε αυτή την παγκόσμια καταστροφή. Οι άνθρωποι που μας εκτιμούν και μας συμβουλεύονται μας δίνουν δύναμη και χαιρετίζουμε την ανταπόκριση. Πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας από αυτή την παγκόσμια καταστροφή. Λάβετε άμεσα διορθωτικά μέτρα και ενισχύστε τις άμυνες σας».

Τέσσερις ημέρες μετά αρρώστησε τόσο ο ίδιος όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Ωστόσο ο ο 53χρονος γιατρός, παρά το γεγονός ότι δεν είχε υποκείμενα νοσήματα έχασε τη μάχη και κατέληξε αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά ηλικίας 18 και 11 ετών.

 

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα