ΠΟΥ: Η Ρωσία έλαβε έγκαιρα μέτρα για τον κορονοϊό

ΠΟΥ: Η Ρωσία έλαβε έγκαιρα μέτρα για τον κορονοϊό

Τα μέτρα που έλαβε η Ρωσική Ομοσπονδία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ήταν σωστά και έγκαιρα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ρωσία Μελίτα Βουινόβιτς, μιλώντας στην εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού σταθμού «Ρωσία-1».

«Όχι μόνο το σύστημα υγείας, αλλά και ολόκληρη η Ρωσική Ομοσπονδία, ανταποκρίθηκε στην πανδημία πολύ γρήγορα, πολύ σωστά. Από την στιγμή που διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα, όταν διαπιστώθηκε ότι ο ιός μεταφέρεται από τις ευρωπαϊκές χώρες, η Ρωσική Ομοσπονδία, κατάφερε να κερδίσει αρκετό χρόνο, ώστε το σύστημα να υπερπροετοιμασθεί, να τροποποιήσει τις νοσοκομειακές κλίνες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Τα μέτρα ελήφθησαν έγκαιρα «δήλωσε η Βουϊνόβιτς.

Στην Ρωσία, μέχρι σήμερα 7 Απριλίου έχουν καταγραφεί 7.497 κρούσματα, ενώ 494 άτομα έχουν αναρρώσει. Ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων καταγράφεται στην Μόσχα, με 5.181 κρούσματα. Οι νεκροί συνολικά έχουν φθάσει τους 58.

Πούτιν προς κυβερνητικά στελέχη: «Να αποφεύγουμε τα λάθη που έκαναν άλλοι»

Ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος σήμερα σε κυβερνητικά στελέχη, κατά την διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συζητήθηκαν θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται λάθη που έκαναν άλλοι, υπονοώντας προφανώς ηγεσίες άλλων χωρών, όπως και οι αποφάσεις που λαμβάνονται να βασίζονται στις γνώμες της επιστημονικής κοινότητας.

«Αυτή την στιγμή είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη που έκαναν άλλοι, να μαθαίνουμε από τα δικά μας λάθη, να παίρνουμε μαθήματα και να εξάγουμε συμπεράσματα, βασιζόμενοι στις θέσεις της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι οι αποφάσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού πρέπει να είναι ανάλογες με την κατάσταση που διαμορφώνεται σε κάθε φάση, προτείνοντας να εξετασθεί το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός των ημερών της μη εργάσιμης περιόδου που έχει ορισθεί να διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου.

«Πιο εξαρτημένη από το διαδίκτυο θα είναι η ανθρωπότητα μετά τον κορονοϊό»

Η ανθρωπότητα θα βγει από την πανδημία πιο εξαρτημένη από τις ψηφιακές τεχνολογίες και το διαδίκτυο, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου και αρμόδιος σε ζητήματα διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Αντρέι Κρουτσκίχ.

«Όλες οι χώρες και η ανθρωπότητα θα βγουν από την πανδημία του κορονοϊού πολύ πιο εξαρτημένες από τις ψηφιακές τεχνολογίες και αντίστοιχα από το ίντερνετ. Αυτό μάλιστα που επίκειται ως καθήκον μας, είναι να κάνουμε το ίντερνετ πιο αποτελεσματικό και λιγότερο τρωτό», δήλωσε ο Κρουτσκίχ κατά την διάρκεια on-line συζήτησης με θέμα «Η πληροφοριακή ασφάλεια και η διαδικασία ψηφιοποίησης, μεταξύ ανάπτυξης και ενδοιασμών» που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα της λέσχης Valdai.

Ο Κρουτσκίχ υπογράμμισε ότι το ίντερνετ δεν πρέπει να είναι ένα «ιδιωτικό παιγνίδι», ούτε ιδιοκτησία κάποιας χώρας ή ομάδας χωρών, αλλά πρέπει πραγματικά να ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα. «Το ίντερνετ πρέπει να είναι πραγματικά διεθνοποιημένο και αντίστοιχα να βρίσκεται υπό διεθνή έλεγχο με αντικειμενικά κριτήρια, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος και να οργανωθεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται για να αντιμετωπισθούν παγκόσμιες απειλές στο μέλλον» πρόσθεσε ο Κρουτσκίχ.

Κατά την άποψή του η συνεργασία της διεθνούς κοινότητας προς αυτές τις κατευθύνσεις είναι αναγκαίο να ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή αναπνευστήρων και αγοράζει 72 εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα

Η Ρωσία αυξάνει σταδιακά την παραγωγή των αναπνευστήρων, με στόχο να φθάσει από τους 80 μηνιαίως που είναι σήμερα, στους 200 την επόμενη εβδομάδα και στους 1500 σ’ ένα μήνα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

«Να μιλήσουμε έντιμα, τον Οκτώβριο μήνα του προηγούμενου έτους όλοι σκεφτόμασταν να αλλάξουμε το είδος παραγωγής της επιχείρησης KRET (κατασκευάζει αναπνευστήρες), σκεπτόμενοι μάλιστα να σταματήσουμε την παραγωγή. Δόξα σοι ο Θεός που δεν το κάναμε» δήλωσε ο Μαντούροφ κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Παράλληλα ο Μαντούροφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αγόρασε από την Κίνα 51 εκατομμύρια μάσκες οι οποίες διοχετεύθηκαν στις περιφέρειες και περιμένει να παραλάβει αλλά 21 εκατομμύρια μάσκες. Παράλληλα είπε ότι εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να παραγγείλει εκ νέου από την Κίνα ιατρικές στολές προστασίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα