Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του Μπόρις Τζόνσον - Παραμένει στην εντατική

Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του Μπόρις Τζόνσον - Παραμένει στην εντατική

Η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παραμένει σταθερή και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική για να βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η κατάσταση του πρωθυπουργού είναι σταθερή και παραμένει στην εντατική για στενή παρακολούθηση. Έχει καλή διάθεση», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Μια κυβερνητική πηγή τόνισε πως δεν υπάρξει μέχρι αύριο περαιτέρω ενημέρωση για την ιατρική κατάσταση του πρωθυπουργού.

 Από την πρώτη στιγμή που γινόταν γνωστό ότι ο Μπόρις Τζόνσον συνέχιζε, 10 μέρες αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, να έχει πυρετό, πολλοί θεώρησαν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει πνευμονία. Η Ντάουνιγκ Στριτ το διαψεύδει. Στην επίσημη ενημέρωση το μεσημέρι της Τρίτης, ο εκπρόσωπος της Βρετανικής κυβέρνησης είπε πως δεν υπάρχει ζήτημα να έχει ο Μπόρις Τζόνσον πνευμονία.

Σημείωσε ότι η κατάσταση της υγείας του 55χρονου πρωθυπουργού της Βρετανίας ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Που είναι μεν θετικό, γιατί δεν έχει επιδεινωθεί, αλλά και αρνητικό γιατί δεν έχει βελτιωθεί.

Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον, είπε ο εκπρόσωπος, είναι σε καλή διάθεση. Του χορηγείται η “συνηθισμένη”, όπως τη χαρακτήρισε η Ντάουνινγκ Στριτ, θεραπεία με οξυγόνο και ο 55χρονος πρωθυπουργός “αναπνέει χωρίς καμία άλλη βοήθεια” και δεν έχει χρειαστεί αναπνευστήρα ή οποιαδήποτε άλλη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του.

Η βρετανική κυβέρνηση είπε ουσιαστικά “thanks, but no thanks” στην προσφορά του Ντόναλντ Τραμπ να στείλει στη Βρετανία για τον φίλο του τον Μπόρις ένα πειραματικό φάρμακο. Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα από τις υπηρεσίες υγείας. Κάθε θεραπεία που λαμβάνει είναι απόφαση των γιατρών”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα