Σερβία – Κορονοϊός: 44 οι νεκροί, 1.624 τα κρούσματα – Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο

Τα 1624 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Σερβία. Το τελευταίο 24ωρο 148 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Πέντε ασθενείς απεβίωσαν ανεβάζοντας στους 44 τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό.

 

Για το σαββατοκύριακο επιβλήθηκε γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί προσγειώθηκαν 11 μεταγωγικά αεροπλάνα που μετέφεραν βοήθεια από την Ρωσία.

 

Αναπνευστήρες, φαρμακευτικό υλικό, νοσοκομειακό υλικό, μάσκες και γάντια έστειλε η Μόσχα στην Σερβία ενώ έφτασαν και 16 φορτηγά απολύμανσης δημόσιων χώρων, όπως και ένας στρατηγός, 42 αξιωματικοί και 42 υπαξιωματικοί της υπηρεσίας βιοχημικής προστασίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

 

Εχθές βράδυ έφτασαν στο Βελιγράδι οχτώ Ρώσοι γιατροί και αναμένεται να φτάσουν άλλοι 80 σύμφωνα με ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης. Η αστυνομία του Βελιγραδίου συνέλαβε εχθές βράδυ σε πολυτελές ξενοδοχείο 20 άτομα που παραβίασαν την απαγόρευση συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους. Οι συλληφθέντες βρέθηκαν να πίνουν στο λόμπυ του ξενοδοχείου. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Σέρβος διεθνής και πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ.

www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα