Το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην Βρετανία είναι ένας 13χρονος και πέθανε μόνος

Το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην Βρετανία είναι ένας 13χρονος και πέθανε μόνος

Ένας 13χρονος, το νεότερο θύμα του Covid-19 στη Βρετανία, είπε στους νοσηλευτές που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο ότι ήθελε να γίνει κτηνίατρος όταν μεγαλώσει. Αυτό υποστήριξε η οικογένειά του που πενθεί όχι μόνο για την απώλειά του αλλά κι επειδή πέθανε μόνος. Η μητέρα του δεν ήταν δίπλα του.

Ο Ismail, που δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, έπαθε καρδιακό επεισόδιο αφού κόλλησε κορωνοϊό. Άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα και είχε δυσκολία στην αναπνοή την περασμένη Πέμπτη, 26 Μαρτίου, πριν μεταφερθεί στο King’s College Hospital στο βόρειο Λονδίνο. Πέθανε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου. Ο 13χρονος, όπως διαβάζουμε στην Telegraph, ήταν διασωληνωμένος και έπεσε σε κώμα από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε την Τρίτη το απόγευμα.

Σε μια σειρά από δηλώσεις η οικογένειά του έκανε λόγο για πηγή ζωής. O Ismail είχε εμμονή με τα λεωφορεία αλλά αγαπούσε πολύ και τα ζώα. “Όταν οι νοσηλευτές ήρθαν για να τον πάρουν για το νοσοκομείο, ρώτησαν τι ήθελε να γίνει και απάντησε: κτηνίατρος” αναφέρει η οικογένεια. “Δεν έλεγε ποτέ όχι, σε τίποτα από αυτά που του ζητούσε η οικογένειά του και είχε τέτοια περιέργεια που ρωτούσα για τα πάντα. Ήταν η πηγή της ζωής για όλη την οικογένεια, αυτός που έδινε σε όλο το σπίτι ζωντάνια και αυτός που θα μας λείψει πολύ.”

Η μητέρα του 13χρονου, η Sadiva, και τα έξι αδέρφια του από το Μπρίξτον αναγκάστηκαν, όπως όλοι, να περιοριστούν στο σπίιτι όσο περισσότερο μπορούσαν για να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας να σώσει ζωές. Ο πατέρας του, Muhammad Abi Faakir, πέθανε από καρκίνο πριν από πέντε χρόνια.

Σε μία ανακοίνωση του GoFundMe, που βοηθά με την οικογένεια με τα έξοδα της κηδείας αλλά και όχι μόνο, αναφέρουν ότι είναι συντετριμμένοι. “Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή χωρίς η οικογένειά του να είναι παρούσα και αυτό είναι οδυνηρό για μας σαν οικογένεια και ειδικά για μένα ως μητέρα” λέει η Sadiva.

“Ο Ismail ήταν ένας αξιαγάπητος γιος, αδερφός, ανιψιός για την οικογένειά ας και φίλος για πολλούς ανθρώπους που τον γνώριζαν. Το χαμόγελό του ήταν ζεστό κι εκείνος πάντα γλυκός κι ευγενικός.”

Αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφία του εξαιτίας του αντίκτυπου που θα έχει αυτό για την υπόλοιπη οικογένεια. “Αφήνει πίσω του 6 αδέρφια που ειναι εντελώς συντετριμμένα και το κάνει ακόμα πιο δύσκολο το ότι δεν μπορούσαν να τον δουν όσο ήταν στο νοσοκομείο.”

Η οικογένεια, με καταγωγή από τη Σομαλία, παραμένει για δύο εβδομάδες σε καραντίνα στο σπίτι ενώ περνούν άνθρωποι να την συλλυπηθούν. Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει κάνει κάποια τοποθέτηση όσον αφορά το γιατί ο Ismail πέθανε χωρίς να έχει έστω ένα από τα μέλη της οικογένειάς του δίπλα του.

Ο θάνατός του στην απομόνωση έχει φέρει ανησυχία στους παιδίατρους, αναφέρει η Telegraph, που υποστηρίζουν ότι οι οδηγίες επιτρέπουν οι γονείς να συνοδεύουν τα παιδιά τους στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί αυτό δε συνέβη στην περίπτωση του Ismail.

Εκπρόσωπος του Royal College of Paediatrics and Child Health αναφέρει: “Δεν πιστευτούμε ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει. Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή γιατί συνέβη. Κανένα παιδί δεν πρέπει να πεθαίνει μόνο στο νοσοκομείο. Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες αυτης της περίπτωσης αλλά δεν θέλουμε ποτέ ένα παιδί να πεθάνει μόνο του αν αυτό μπορεί να αποτραπεί.”

Πηγή: marieclaire