Κορονοϊός-Βέλγιο: Λάθος διάγνωση μπορεί να κόστισε τη ζωή στη 12χρονη

Σοκ στην επιστημονική κοινότητα και στους πολίτες της Ε.Ε. προκάλεσε η είδηση του θανάτου από Covid-19 ενός 12χρονου κοριτσιού στο Βέλγιο,

Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mirror μια αρχική λάθος διάγνωση μπορεί να κόστισε τη ζωή στη «Ρέιτσελ», όπως έχει γίνει γνωστό το νεώτερο σε ηλικία θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κορίτσι επισκέφθηκε γιατρό, καθώς είχε πυρετό και εκείνος της έδωσε απλό αντιπυρετικό και απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει κολλήσει τον επικίνδυνο ιό.

Ωστόσο, η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε δραματικά και το πρωί της Δευτέρας είχε σοβαρή δύσπνοια. Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, ο γιατρός δεν θεώρησε επικίνδυνη την κατάστασή της.

Το κορίτσι, λίγη ώρα μετά κατέρρευσε και η μητέρα της επιχείρησε να επικοινωνήσε με τις Πρώτες Βοήθειες, αλλά υπήρξε πρόβλημα συνεννόησης και ποτέ δεν εστάλη ασθενοφόρο.

Ο πατέρας του παιδιού επιχείρησε να κάνει ανάνηψη και στη συνέχεια με το αυτοκίνητο ενός γείτονα το κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

 

topontiki

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ