Κορονοϊός: "Εξαφανίστηκε" η γιατρός από την Ουχάν, που είχε προειδοποιήσει για την πανδημία

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Κίνα, η ξαφνική "εξαφάνιση" μίας γιατρού από την Ουχάν, η οποία φέρεται να είναι από τους πρώτους που είχαν προειδοποιήσει για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η γιατρός Άι Φεν, είχε δηλώσει ότι δέχθηκε "πολύ σκληρή, άνευ προηγουμένου επίπληξη" από αξιωματούχους του Κεντρικού Νοσοκομείου της Ουχάν, επειδή ανήρτησε τη φωτογραφία ενός ασθενούς με τη λεζάντα "κορονοϊός SARS".

Η δρ Άι είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη σε κινεζικό περιοδικό κατηγορώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι παρέβλεψε τις πρώτες προειδοποιήσεις για τον κορονοϊό, αλλά έκτοτε εξαφανίστηκε, σύμφωνα με την εκπομπή 60 Minutes Australia. Στην ίδια συνέντευξη, πριν από την "εξαφάνισή" της, η γιατρός είχε πει πως μετάνιωσε που δεν αποκάλυψε κι άλλα πράγματα για τον φονικό ιό, βλέποντας τόσους ανθρώπους να χάνονται.

Η φημολογούμενη εξαφάνισή της δρ Άι, έρχεται μετά τις κατηγορίες ότι η κινεζική κυβέρνηση είπε ψέμματα σχετικά με τον κορονοϊό και συγκάλυψε κρίσιμες πληροφορίες σχεδόν σε όλα τα στάδια της επιδημίας στην Κίνα.

 

Με πληροφορίες από Daily Mail, thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα