Κορονοϊός: Υπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι στη Βρετανία - 367 νεκροί σε 24 ώρες

Κορονοϊός: Υπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι στη Βρετανία - 367 νεκροί σε 24 ώρες

Οι θάνατοι λόγω κορονοϊού στη Βρετανία υπερδιπλασιάστηκαν σήμερα, ενώ ανάμεσα στους 367 νεκρούς είναι και ένας έφηβος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των θανάτων μέσα σε μία ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως μεταδίδει η Sun, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) επιβεβαίωσε ότι οι τελευταίοι άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού ήταν μεταξύ 19 και 91 ετών - με 28 από αυτούς να μην έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Να σημειωθεί ότι οι νεκροί την Δευτέρα ήταν 159. Τα νέα κρούσματα για το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακοινωθούν αργότερα από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στη Σκωτία, έχουν πεθάνει 13 άτομα - με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 60 νεκρούς. Η δημόσια υγεία της Ουαλίας επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν επτά επιπλέον θάνατοι - φτάνοντας το σύνολο τους σε 69.

Ενώ στη Βόρεια Ιρλανδία, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τους συνολικούς θανάτους σήμερα Τρίτη να φτάνουν τους 28. Οι σημερινοί αριθμοί περιλαμβάνουν μόνο εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο αφότου βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ο πραγματικός αριθμός θανάτων είναι στην πραγματικότητα υψηλότερος - με τουλάχιστον 40 περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν από κοροναϊό στην Αγγλία και την Ουαλία, αφού έγιναν γνωστές περιπτώσεις ασθενών που πέθαναν στο σπίτι τους.

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι 210 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αγγλία και την Ουαλία από κορονοϊό μέχρι τις 20 Μαρτίου - 23% περισσότερο από τα νούμερα που έχει ανακοινώσει επίσημα το NHS. Το NHS England και η Δημόσια Υγεία της Ουαλίας είχαν καταγράψει 170 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Την Δευτέρα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 1.408 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο - 180 περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα, ενώ με βάση τα νέα στοιχεία ο συνολικός αριθμός των θανάτων φτάνει πλέον στους 1.815. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22.444 σύμφωνα με το ΝΗS.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα