Η μοναδική ιταλική πόλη που νίκησε τον κορονοϊό

Την κατάσταση στη γειτονική Ιταλία την γνωρίζουν όλοι. Όσοι ζούνε εκεί και ιδιαίτερα οι γιατροί περιγράφουν την κατάσταση με πεδίο μάχης. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει κάθε αρνητική πρόβλεψη, ενώ οι νεκροί αυξάνονται κατά εκατοντάδες κάθε μέρα.

Όμως μία πόλη κατάφερε και νίκησε τον κορωνοϊό. Η πόλη Βο Εουγκανέο βρίσκεται στο βορρά και πραγματικά γύρω της τα κρούσματα είναι χιλιάδες. Όμως σε αυτή τη πόλη πλέον θεωρείται η μοναδική εξαίρεση στη χώρα.

Με 3.300 κατοίκους, όταν καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα και ο πρώτος θάνατος, ο δήμαρχος πήρε μια απόφαση που πολλούς ξένισε αλλά πλέον τον ευγνωμονούν όλοι.

Απαγόρευσε την είσοδο κα την έξοδο από την πόλη σε όλους. Τα τρόφιμα που έφταναν στη πόλη απολυμαίνονταν πριν διοχευτεθούν στην αγορά, ενώ υποχρέωσε τους κατοίκους να φορούν προστατευτικές μάσκες και γάντια. Υλικά που μοίρασε πόρτα πόρτα δωρεάν.

Το 3% των κατοίκων που νόσησαν μπήκαν σε αυστηρή καραντίνα, τέθηκαν υπό τη φροντίδα του δήμου και σήμερα η πόλη της Βο Εουγκανέο, δεν έχει ούτε ένα κρούσμα.

eradio

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα