Ερντογάν: Υπόλογη η Ελλάδα για ό,τι συνέβη στα σύνορα

Ερντογάν: Υπόλογη η Ελλάδα για ό,τι συνέβη στα σύνορα

Σε νέες προκληκτικές δηλώσεις για την Ελλάδα με αφορμή όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρώντας για άλλη μια φορά να... προσαρμόσει την αλήθεια στα δικά του μέτρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας στην πρώτη τοποθέτησή του μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλ Μισέλ, χαρακτήρισε «δολοφονική» της στάση της Ελλάδας απέναντι στους αιτούντες άσυλο προσθέτοντας ότι «δεν θα σωπάσω. Θα ζητήσω ευθύνες».

Επέμεινε, επίσης, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κρατά τα σύνορά της ανοιχτά καλώντας την Ελλάδα να κάνει το ίδιο. «Η πρόταση μου στην Ελλάδα είναι: “Ανοίξτε τις πύλες σας”. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είναι μόνιμα στην Ελλάδα. Αφήστε τους να μετακινηθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «πρέπει πρώτα να μάθει το Διεθνές Δίκαιο και να διαβάσει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Επιμένοντας, μάλιστα, στην τακτική των fake news ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε «4-5 πρόσφυγες που σκοτώθηκαν στα σύνορα» ενώ προανήγγειλε ότι η Τουρκία θα καταθέσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εικόνες με γυμνούς μετανάστες στα σύνορα.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Τουρκία έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα για την κατάπαυση του πυρός και την προστασία αμάχων στην Ιντλίμπ. Τώρα η ΕΕ πρέπει να κάνει το κομμάτι της».

Προανήγγειλε, τέλος, σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Μαρτίου για τη μεταναστευτική κρίση, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και πιθανόν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

 

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα