Κορονοϊός στην Ιταλία: 41 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες – Συνολικά 148 νεκροί

Κορονοϊός στην Ιταλία: 41 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες – Συνολικά 148 νεκροί

Ακόμη 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο από τον κορονοϊό στην Ιταλία, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 148 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών οι ασθενείς του φονικού ιού άγγιξαν τους 3.296. Παράλληλα, οι ασθενείς που έχουν ιασθεί και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, φτάνουν τους 414.

Το 10,7% των ασθενών έχει γίνει αρνητικό στον ιό και έχει ιασθεί, ενώ έχασε ζωή του το 3,8% όσων μολύνθηκαν από τον Covid-19.

Το βράδυ της Πέμπτης (05/03), ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα τόνισε ότι χρειάζεται αίσθημα ευθύνης αλλά όχι αδικαιολόγητο άγχος.

«Είμαστε μια μεγάλη, σύγχρονη χώρα, με ένα άριστο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ματαρέλα κάλεσε όλους τους πολίτες να σεβαστούν τις συμβουλές των επιστημόνων για να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού, ώστε να ξεπεραστεί και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Χρειάζεται ομόνοια και ομοψυχία για να ηττηθεί ο ιός. Χωρίς απροσεξίες, αλλά και χωρίς υπερβολική ανησυχία, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας», επισήμανε καταληκτικά ο Ιταλός πρόεδρος.