Κορονοϊός - Νότια Κορέα: Αυτό το Σαββατοκύριακο να μείνετε στα σπίτια σας

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν τρεις νέους θανάτους και 594 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονoϊού, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19 μέχρι σήμερα, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 2.931 στη χώρα αυτή.

 

Τρεις γυναίκες υπέκυψαν στην COVID-19 στην περιοχή της πόλης Ντέγκου (νότια), εξέλιξη η οποία αύξησε σε 17 το σύνολο των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας, διευκρίνισαν τα Κορεατικό Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

 

«Σπίτια σας»

 

Οι αρχές της Νότιας Κορέας κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται «σε κρίσιμο σημείο» στη μάχη της κατά της επιδημίας του νέου κορονοϊού, αφού σήμερα καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων (594), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.931 από τις 20 Ιανουαρίου οπότε επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

 

Η Νότια Κορέα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το σημαντικότερο ξέσπασμα της επιδημίας εκτός Κίνας.

 

«Σας ζητάμε να αποφεύγετε να συμμετέχετε σε δημόσιες εκδηλώσεις, περιλαμβανομένων θρησκευτικών εκδηλώσεων ή διαδηλώσεων, αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Κιμ Κανγκ-λιπ υφυπουργός Υγείας της Νότιας Κορέας.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «μια κρίσιμη στιγμή» στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, ενώ πρόσθεσε: «Παρακαλώ μείνετε σπίτι, αποφεύγετε να βγαίνετε έξω και περιορίστε τις επαφές σας με άλλους ανθρώπους».

 

Τουλάχιστον 476 από τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην νοτιοανατολική πόλη Ντέγκου, όπου έχει την έδρα της η χριστιανική αίρεση που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας στη Νότια Κορέα, και άλλα 60 στη γειτονική επαρχία Βόρειο Γκιεονγκσάνγκ.

 

Οι αρχές έχουν διενεργήσει τεστ σε περισσότερα από 210.000 μέλη της αίρεσης και 65.000 εκπαιδευόμενους, αφού μια 61χρονη γυναίκα, γνωστή και ως «ασθενής 31», συμμετείχε σε θρησκευτική τελετή προτού βρεθεί θετική στον covid-19.

 

Περισσότερο από το 88% των μελών της αίρεσης έχουν ελεγχθεί και περίπου 3.300 έχουν συμπτώματα όπως πυρετός, επεσήμανε ο Κιμ.

 

Εξάλλου κάποιοι τοπικοί αξιωματούχοι θέλουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της αίρεσης καταγγέλλοντας ότι αρνήθηκε να παραδώσει έναν ολοκληρωμένο κατάλογο των μελών της, αν και η εκκλησία αρνείται τις κατηγορίες.

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα