Θρίλερ στην Τουρκία: Δεν επιβεβαιώνει κρούσματα κορωνοϊού ο υπ. Υγείας

Θρίλερ στην Τουρκία: Δεν επιβεβαιώνει κρούσματα κορωνοϊού ο υπ. Υγείας
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σχετικά με τον κοροναϊό.
 
Ο κ. Κοτζά είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα κρούσμα κοροναϊού στην Τουρκία "αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ" διευκρίνισε. Είπε ότι οι 132 τούρκοι πολίτες που επέβαιναν σε αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χθες στην Άγκυρα προερχόμενο από το Κουμ και το Μασάντ του Ιράν, βρίσκονται σε καραντίνα για να εμποδιστεί η διασπορά του κοροναϊού. Ο κ. Κοτζά είπε ότι η Τουρκία έχει στήσει πρόχειρα νοσοκομειακά κέντρα στα σύνορα με το Ιράν
 
Ο τούρκος υπουργός είπε ότι αν και στην Τουρκία δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα, "έχουν παρουσιαστεί κρούσματα στις γειτονικές μας χώρες". Ειδικά για την Ελλάδα ο κ. Κοτζά είπε ότι "υπήρξε ανακοίνωση ενός κρούσματος και στην Ελλάδα και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων αυτή την περίοδο στους γείτονές μας, χρειάστηκε να εντείνουμε τα μέτρα μας."
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν λόγω του κρούσματος στην Ελλάδα η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα, ο υπουργός απάντησε ότι: "Τώρα γνωρίζουμε ότι είναι μόνο ένα κρούσμα. Η (τουρκική) επιστημονική επιτροπή έχει την άποψη ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν διαφορετικά μέτρα".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

-
Σχολιάστε το άρθρο: