Κορονοϊός: Σε απομόνωση 17 άτομα στη Ρουμανία, σε κατ’ οίκον περιορισμό 1.000 πολίτες

Σε απομόνωση σε νοσοκομειακά κέντρα αναφοράς στη Ρουμανία τέθηκαν 17 άτομα, αφού επέστρεψαν από περιοχές όπου αναφέρθηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις του νέου κορονοϊού Covid-19. Ταυτόχρονα, περίπου 1.000 άτομα βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σε εθνικό επίπεδο είναι διαθέσιμες 2.500 κλίνες σε όλα τα τμήματα και τα νοσοκομεία λοιμωδών νοσημάτων, 95 από τις οποίες βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σημειώνεται πως στη χώρα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Τα συναρμόδια υπουργεία ανακοίνωσαν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ρουμανικά ΜΜΕ, πρόσθετα μέτρα, όπως η δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για όσους χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό.

Ο Ρουμάνος Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις έχει συγκαλέσει για αύριο, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της χώρας (CSAT) για να συζητηθούν αναλυτικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία του πληθυσμού από τον κορονοϊό.

Ο Κλ. Γιοχάνις δήλωσε ότι οι αρχές έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, αλλά πρέπει να επιμείνουν στην αποτελεσματική επικοινωνία και τη σωστή ενημέρωση του πληθυσμού.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα