Ο Ινδός ιερέας με τον τεράστιο όγκο στο κεφάλι που λατρεύεται ως θεός

Ο Ινδός ιερέας με τον τεράστιο όγκο στο κεφάλι που λατρεύεται ως θεός

Ως Θεό λατρεύουν οι ντόπιοι έναν Ινδό ιερέα που γεννήθηκε με τεράστιο όγκο στο πρόσωπό του.

 

Ο 32χρονος Dabul Mishra από το Shahjehanpur στην πολιτεία Uttar Pradesh, γεννήθηκε με μια πάθηση που προκάλεσε το πρόσωπο και τα χείλη του να μεγαλώνουν σε υπερμεγέθη αναλογίες.

 

Έχει σχεδόν εξαντλήσει τις αποταμιεύσεις του προσπαθώντας να απομακρύνει τον όγκο και τώρα εργάζεται σε έναν τοπικό ναό για να στηρίξει την οικογένειά του - επειδή αρνείται να επαιτήσει.

 

Αλλά οι χωρικοί στο Shahjehanpur αντιμετωπίζουν την παραμόρφωσή του ως ευλογία, πιστεύοντας ότι είναι μια ενσάρκωση του θεού Lord Jambavantha, που απεικονίζεται με πρόσωπο που μοιάζει με αρκούδα.

 

Ο Dabul σήμερα ζει σε φτωχές συνθήκες με την τυφλή σύζυγο και τα παιδιά του - αλλά δεν έχει χάσει την ελπίδα.

 

Είπε: «Εγώ γεννήθηκα σε αυτή την κατάσταση, αλλά ποτέ δεν ζητιάνεψα λόγω αυτοσεβασμού. Αν και το θεωρώ ως κατάρα, ο λαός έχει βρει έναν θεό μέσα μου και με λατρεύει ως ενσάρκωση του Lord Jambavantha. Προσπάθησα να επισκεφθώ πολλά νοσοκομεία, αλλά κανείς δεν μπορούσε να μου βρει μια σωστή θεραπεία, σχεδόν εξάντλησα τις αποταμιεύσεις μου, αλλά σταμάτησα να πηγαίνω στα νοσοκομεία με μια ελπίδα για θεραπεία. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν την κατάστασή μου, αλλά δεν έχουν προσφέρει καμία βοήθεια. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι το τέλος και θα βρω μια θεραπεία για αυτό, απλώς αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε κατάσταση να τα βγάλω πέρα με τα έξοδά μου».

 

Η δουλειά του Dabul απαιτεί τη συγκέντρωση δωρεών από τους πιστούς και το να τραγουδάει τραγούδια σε θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

 

Ο Lord Jambavanta προέρχεται από θρυλική ινδική ποίηση και βρίσκεται ευρέως στη Ραμιανά, ένα έπος της αρχαίας Ινδίας, το οποίο είναι γραμμένο στη Σανσκριτική.

 

Ο χαρακτήρας είναι παραδοσιακά μια μαύρη αρκούδα, ενώ σε άλλες γραφές έχει περιγραφεί ως πίθηκος.

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα