Χάος στο Χίθροου: Καθηλώθηκαν 8 αεροσκάφη λόγω ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού στους επιβάτες

Χάος στο Χίθροου: Καθηλώθηκαν 8 αεροσκάφη λόγω ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού στους επιβάτες

Χάος επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όταν οκτώ αεροσκάφη καθηλώθηκαν λόγω φόβου ότι οι επιβάτες είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Οι επιβάτες στην πτήση 901 της Βρετανίας από το Σαν Φρανσίσκο ειδοποιήθηκαν από τον πιλότο να παραμείνουν στις θέσεις μετά την προσγείωση, επειδή κάποιος μπορεί να έχει τον θανατηφόρο ιό.

Οι επιβάτες ειδοποιήθηκαν ότι θα παραμείνουν στον αεροδιάδρομο για κάποιο διάστημα επειδή σε «άλλα επτά αεροπλάνα» υπήρχαν επίσης υποψίες για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αεροσυνοδοί της πτήσης απομόνωσαν  επιβάτη στο πίσω μέρος του αεροσκάφους χωρίς να προστατευτικές μάσκες περιμένοντας το ειδικό προσωπικό  υγείας για να τον μεταφέρουν.

Το γεγονός αυξάνει τις πιθανότητες οι πτήσεις που προσγειώνονται στη Βρετανία, από όλες τις γωνιές του κόσμου, να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καθυστερήσεις για μήνες, μέχρις ότου η εστία του κορωνοϊού επαλειφθεί.

Το Λονδίνο είναι σε κόκκινο συναγερμό για περισσότερες περιπτώσεις, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα  ασθενή την περασμένη Τετάρτη.

Χθες το βράδυ, προέκυψε ότι περισσότεροι από 750 βρετανοί υποβλήθηκαν μέσα σε μια μέρα σε τεστ  για κορωνοϊό, καθώς η εξάπλωση του ιού έχει προκαλέσει πανικό στην Βρετανική πρωτεύουσα.

Σχεδόν 65.000 ασθενείς σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και σχεδόν 1.400 έχουν πεθάνει.

 

Πηγή: dailymail.co.uk

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα