Τσαβούσογλου: Πετάμε στη θάλασσα όσους τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας

Τσαβούσογλου: Πετάμε στη θάλασσα όσους τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας

Επίθεση εναντίον «των ρατσιστικών μυαλών» στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφότου ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός έσκισε χάρτινη τουρκική σημαία στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους» αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter και καλεί την «Ευρώπη να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ».

«Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα υπερήφανα. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού», προσθέτει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο «κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, «οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα