Ερντογάν: Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα σας συμβεί το παραμικρό

Ερντογάν: Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα σας συμβεί το παραμικρό

Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα σας συμβεί το παραμικρό από εμάς»: τα λόγια αυτά υποστηρίζει πως είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης από την Αλγερία στη Ζάμπια, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως τότε είχε πει στον πρωθυπουργό «να μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο».

Ο Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει και σε δηλώσεις για τη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση αυτή.

«Τι δουλειά έχεις εσύ με τη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι η Λιβύη; Εξάλλου, στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλην. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική χώρα για αυτούς. Πώς να το δεχτούμε αυτό;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης των διαφορών της Άγκυρας με την Αθήνα.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα