Σεισμός στην Τουρκία: Δραματική διάσωση μάνας και κόρης από τα ερείπια

Σεισμός στην Τουρκία: Δραματική διάσωση μάνας και κόρης από τα ερείπια

Στους 31 οι νεκροί - Ωρες αγωνίας για τους δεκάδες εγκλωβισμένους - Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση μάνας και κόρης που ήταν θαμμένες 24 ώρες κάτω από τα συντρίμμια

Την ώρα που τα συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια, συγκλονίζουν οι εικόνες από τη δραματική διάσωση μάνας και κόρης που ήταν θαμμένες για 24 ώρες κάτω από τα ερείπια έπειτα από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.

 

Στις εικόνες φαίνεται η προσπάθεια των διασωστών να βγάλουν ζωντανές τη μάνα και το μόλις 2,5 ετών κοριτάκι από τα συντρίμμια.

 

 

 

 

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας, με τον αριθμό των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής να ανέρχεται έως τώρα στους 31.

 

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, μια 35χρονη γυναίκα και η νεογέννητη κόρη της ανασύρθηκαν ζωντανές από τα χαλάσματα 28 ώρες ύστερα από τον σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία.

 

Οι διασώστες συνέχιζαν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

 

Όπως ανακοίνωσε η AFAD, έχουν σημειωθεί πάνω από 700 μετασεισμοί. Ο σεισμός της Παρασκευής στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους στην Ελαζίγ και σε τέσσερις στη γειτονική επαρχία της Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.

 

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

 

 

Σε 31 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής, μεγέθους 6,8 βαθμών, που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Κυριακής σε νεότερο απολογισμό της η τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD).

 

 

Σαραντα-πέντε άνθρωποι έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους μια γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή 17 ώρες μετά την κατάρρευση του σπιτιού της. Η AFAD ανέφερε πως οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.

 

 

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη χθες στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών, στην επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, όπου μετέβη σήμερα.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε τον σεισμό ως μια «δοκιμασία» για τη χώρα του.

https://www.protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα