Η πρόβλεψη του Στίβεν Χόκινγκ για την καταστροφή της Γης

Έναν χρόνο πριν πεθάνει, είχε κάνει δυσοίωνες προβλέψεις για το τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα τον επόμενο αιώνα.

Η απόδειξη, μόλις στον 20ο αιώνα, ότι το Σύμπαν δεν είναι στατικό και αμετάβλητο αλλά δυναμικό και διαστελλόμενο, δημιουργεί έναν νέο τόπο σκέψης και φιλοσοφικής θεώρησης σχετικά με την ανθρώπινη κατάσταση και τη θέση της μέσα στο σύμπαν. Ανήκει στον Στίβεν Χόκινγκ, τον διάσημο Βρετανό αστροφυσικό, που πέθανε στις 14 Μαρτίου του 2018. 

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στίβεν Χόκινγκ: Αποστολή Νέα Γη» ο φυσικός, είχε υπολογίσει πότε η Γη θα εκραγεί και τι θα σήμαινε αυτό για τους ανθρώπους.

«Με την κλιματική αλλαγή, τις προσκρούσεις των αστεροειδών, τις επιδημίες και την αύξηση του πληθυσμού, το μέλλον του πλανήτη μας κρίνεται αρκετά αβέβαιο» λέει στο ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με τη βρετανική «Express», ο Χόκινγκ.

«Η απειλή των αστεροειδών είναι πραγματική, δεν υπάρχει μόνο στις ταινίες του Χόλιγουντ», έλεγε. 

«Αν και η πιθανότητα μιας καταστροφής στη Γη σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι αρκετά μικρή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί τα επόμενα 1.000 ή 10.000 χρόνια.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε ταξιδέψει στο διάστημα και σε άλλα αστέρια και έτσι μια καταστροφή στη Γη δεν θα σήμαινε το τέλος της ανθρώπινης φυλής» τονίζει ο Στίβεν Χόκινγκ.

«Ωστόσο, δεν θα δημιουργήσουμε αυτοσυντηρούμενες αποικίες στο διάστημα για τα επόμενα εκατό χρόνια τουλάχιστον, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» συμπλήρωνε. 

«Ελπίζω πως η επιστήμη και η τεχνολογία θα παρέχουν τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, όμως τις όποιες λύσεις θα πρέπει να εφαρμόσουν ανθρώπινα όντα με γνώση και κατανόηση», είχε πει κάποτε. 

 

huffingtonpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα