Γνωστές influencers στο BBC: Πoρνεία υψηλού επιπέδου στο Instagram

Είναι πανέμορφα κορίτσια πού κρατούν ένα προϊόν στο χέρι, φορούν ένα ρούχο, δείχνουν πώς να κάνεις ένα μακιγιάζ, προτείνουν πού να φάμε, πού να διασκεδάσουμε, πού να μείνουμε αν πάμε διακοπές και άλλα παρόμοια. Είναι οι γνωστές σε όλους μας influencers που μέσα από τη φρενίτιδα που επικρατεί στα social media έχουν βρει τον τρόπο να βγάζουν χρήματα και μάλιστα πολλά. Ή μήπως όμως δεν είναι έτσι; Σε εκτενές ρεπορτάζ του το BBC μίλησε με κάποιες γνωστές influencers -που έχουν χιλιάδες ακολούθους στο Instagram – οι οποίες αποκάλυψαν αυτό που υποψιαζόμασταν αλλά δεν το λέγαμε. Κατά τις περιγραφές των όμορφων κοριτσιών που μέσα από τα social media προωθούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, η λέξη influencer είναι πολλές φορές συνώνυμη με τις λέξεις συνοδός πολυτελείας. Ιλιγγιώδη ποσά προσφέρονται με αντάλλαγμα το σεξ.

 
 
 
View this post on Instagram

...trying to make space buns cool again @loungeunderwear discount code: RW10 ...AD

A post shared by Rosie Anna Williams (@rosieawilliams) onJan 20, 2020 at 9:57am PST



Tyne-Lexy Clarson: βιομηχανία συνοδών πολυτελείας

«Πρόκειται για βιομηχανία συνοδών πολυτελείας. Όταν το σκέφτομαι ότι μου έστειλαν μήνυμα, είναι κάπως τρομακτικό, αλλά πιθανότατα στέλνουν σε χιλιάδες όμορφες κοπέλες στο Instagram», εξηγεί η Tyne-Lexy Clarson, γνωστή influencer με 421 χιλιάδες followers. Στην αφήγησή της αποκάλυψε πώς όταν ήταν 19 ετών της πρότειναν μέσα από μήνυμα στο Instagram να συνοδεύει κάποιον σε ένα «επίσημο δείπνο» με αμοιβή 20.000 λίρες. Η Tyne είδε τους followers της να τριπλασιάζονται μετά τη συμμετοχή της στο ριάλιτι Love Island και όπως λέει ήταν τότε που οι ανήθικες προτάσεις έπεφταν βροχή.

 
 
 
View this post on Instagram

 

A post shared by Tyne-Lexy (@tyne_lexy_clarson) onJan 22, 2020 at 3:16am PST

Εκτός από τα χρήματα οι ενδιαφερόμενοι προσφέρουν στα κορίτσια είδη πολυτελείας, εμφανίσεις σε ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία που φυσικά ξεφεύγουν από την τυπική διαφήμιση ενός προϊόντος μέσω των social media. Για παράδειγμα η προσφορά περιλαμβάνει ακριβές τσάντες, παπούτσια, ρούχα μεγάλων οίκων μόδας, ακριβές διακοπές, δείπνα και γεύματα σε απλησίαστα για τις τιμές τους ξενοδοχεία με αντάλλαγμα το σεξ. Η Tyne-Lexy λέει ότι η ίδια απέρριψε την προσφορά, αλλά φοβάται ότι πολλά είναι τα κορίτσια που υποκύπτουν από την πίεση να «κρατηθούν» στον αφρό. «Είναι τόσα πολλά τα χρήματα που προσφέρουν που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η ζωή σου», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Είναι πορνεία υψηλού επιπέδου – και είναι τρομακτικό αν σκεφτείς τα μηνύματα που έχουν σταλεί σε χιλιάδες όμορφα κορίτσια στο Instagram».

Μια συναλλαγή που δεν έγινε ποτέ

Η Rosie Williams, η οποία πρωταγωνίστησε στις τρεις σειρές του «Love Island», λέει ότι της προσφέρθηκαν 100.000 λίρες ετησίως, συν τα ρούχα και τις τσάντες της, για να γίνει συνοδός σε έναν άνδρα στο Ντουμπάι. Μας έδειξε ένα από τα πρόσφατα μηνύματα που είχε λάβει, από έναν άνθρωπο που υποτίθεται ότι ήταν στο Ντουμπάι. Λέει επίσης ότι ποτέ δεν θα μπει στον πειρασμό, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα είναι τόσα πολλά που μπορούν να της αλλάξουν τη ζωή. Η Rosie λέει ότι αυτή δεν είναι μια πτυχή της φήμης που περίμενε: «Σας έχουν πει ότι η ζωή σας θα αλλάξει δραματικά, αλλά ποτέ δεν σας είπαν ότι θα σας αγοράσει ένας άνδρες». Μάλιστα η ίδια λέει πως δεν μπαίνει στη διαδικασία να μιλήσει με άλλες influencers γιατί πολλές είναι εκείνες που έχουν υποκύψει και ντρέπονται να το πουν.

Έκανε σεξ μαζί του για να πληρώσει τα χρέη της

Οι προσεγγίσεις ποικίλλουν από τους άνδρες που είτε ζητούν απευθείας σεξ από την κοπέλα είτε μέσω των πρακτόρων που ενεργούν για λογαριασμό ενός πλούσιου πελάτη. Λάβαμε ανώνυμα γραπτά μηνύματα από κάποιον που ισχυρίζεται ότι ήταν Βρετανός αστέρας, ο οποίος πρόσφερε 10.000 λίρες για σεξ ως μέρος ενός πακέτου διακοπών. Η «Isabel» δήλωσε ότι πρώτη φορά την πλησίασε μέσω Instagram ένας άνδρας 10 χρόνια μεγαλύτερος από αυτήν. «Αρχικά μου πρόσφερε τσάντες μεγάλων σχεδιαστών μόδας.

Είχε ένα φετίχ να μου αγοράζει πανάκριβες τσάντες. Προσπαθούσα επίσης να κρατήσω τους followers μου, οπότε υποθέτω ότι για αυτό δέχτηκα την προσφορά. 18 μήνες κράτησε αυτό το διαδικτυακό πάρε δώσε και τελικά είμαι πολύ ενθουσιασμένη που τον γνώρισα. Ήταν πραγματικά ευχάριστο που τον γνώρισα. Κατά το γεύμα άρχισα να πίνω και με ρώτησε για τα οικονομικά μου. “Του είπα ότι είχα χρέη 5.000 λίρες. Μου είπε κάντε σεξ μαζί μου και θα σας δώσω τα διπλά”». Η «Isabel» παραδέχτηκε ότι πήγε σε ξενοδοχείο μαζί του. «Τα συναισθήματά μου ήταν ανάμικτα.

Ένιωσα υποβαθμισμένη, ενοχλημένη και παραβιασμένη». Αλλά επιμένει όμως ότι δεν είναι μια μορφή πορνείας: «Είναι μια στοχοθετημένη σχέση που εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου... Ενώ νομίζω ότι η πορνεία είναι όταν συναινείς γαι σεξ με έναν άγνωστο».

Πηγή: protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα