Reuters: Κοντά σε συμφωνία στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Reuters: Κοντά σε συμφωνία στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Αξιωματούχος, ο οποίος συμμετέχει στη Διάσκεψη του Βερολίνου, γνωστοποίησε ότι τα κράτη - μέλη βρίσκονται κοντά στην επίτευξη εκεχειρίας για τη Λιβύη.

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τη Λιβύη φέρεται να βρίσκονται τα κράτη – μέλη που συμμετέχουν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για το μέλλον της βορειοαφρικανικής χώρας.

Η συγκεκριμένη πληροφορία μεταδόθηκε από το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται έναν εκ των συμμετεχόντων αξιωματούχων.

Μέχρι στιγμής, βέβαια, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το περιεχόμενο της συμφωνίας ή την κατεύθυνση αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου ξεκίνησε στις 3:30 το μεσημέρι της Κυριακής, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Κίνας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Τουρκίας, της Δημοκρατίας του Κονγκό, της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Αλγερίας, των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αφρικανικής Ένωσης και του Αραβικού Σύνδεσμου.

Αντικείμενο των κρίσιμων διαβουλεύσεων αποτελεί η μόνιμη εκεχειρία και ο τερματισμός της παρουσίας ξένων δυνάμεων, με στόχο τον τερματισμό των πολύμηνων εχθροπραξιών.

 

Ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), Φάγεζ Αλ Σάρατζ, αλλά και ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χάφταρ, θα εμπλακούν στις εργασίες της Διάσκεψης μόνο εφόσον οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το τελικό κοινό ανακοινωθέν.

sputinknews

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα