Βερολίνο: Στο πλευρό της Ελλάδας για την τουρκολιβυκή «συμφωνία»

Βερολίνο: Στο πλευρό της Ελλάδας για την τουρκολιβυκή «συμφωνία»

Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 2019 σε ό,τι αφορά τη «συμφωνία» Τουρκίας-Λιβύης παρέπεμψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ράινερ Μπρόιλ, και τόνισε ότι ενδεχόμενη αποστολή οπλισμένων στρατευμάτων στην Λιβύη -όπως προβλέπεται από τη «συμφωνία» - θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων.

«ΗΕυρωπαϊκή Ένωση είχε λάβει σαφή θέση και βεβαίως η Γερμανία στηρίζει πλήρως αυτήν την απόφαση στο πλευρό της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Μπρόιλ, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το εάν η παροχή στρατιωτικού υλικού από την Τουρκία προς την Λιβύη, όπως προβλέπεται από τη μεταξύ τους «συμφωνία», θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων, επισήμανε: «Η θέση μας για το εμπάργκο όπλων είναι σαφής. Δεν έχει αλλάξει κάτι με αυτήν τη συμφωνία. Δεν επιτρέπεται η εξαγωγή όπλων προς την Λιβύη. Αυτό επιτηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη και σε αυτό το εμπάργκο συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων. Η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων παραβιάζει το εμπάργκο».

Στην Κωνσταντινούπολη η Μέρκελ στις 24 Ιανουαρίου - Συνάντηση με Ερντογάν

Στην Κωνσταντινούπολη θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ θα εγκαινιάσουν και το νέο Campus του Γερμανο-τουρκικού Πανεπιστημίου.

Ακόμη, η κ. Μέρκελ θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανο-τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και με εκπροσώπους της τουρκικής Κοινωνίας των Πολιτών.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα