Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ερντογάν στέλνει σεισμογραφικό νότια του Καστελόριζου και στρατό στην Λιβύη

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ερντογάν στέλνει σεισμογραφικό νότια του Καστελόριζου και στρατό στην Λιβύη

Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη για να εγγυηθεί τη σταθερότητα της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης στην Τρίπολη δήλωσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ηδήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη διάσκεψη στο Βερολίνο για την εκεχειρία στον λιβυκό εμφύλιο πόλεμο.

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα αρχίσει να χορηγεί άδειες έρευνας και εξόρυξης στην ανατολική Μεσόγειο το 2020, κατ΄εφαρμογή του μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα αρχίσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το RT, η Τουρκία ήδη ανέπτυξε δυνάμεις με σκοπό να εκπαιδεύσουν στρατεύματα της λιβυκής κυβέρνησης, σύμφωνα και με τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Άγκυρα επαναλαμβάνει ότι η ανάπτυξη των στρατευμάτων θα γίνει μόνο αν ο στρατός του Χαφτάρ επιτεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάσκεψη του Βερολίνου παρόντες θα είναι τόσο ο στρατάρχης του Εθνικού Λιβυκού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ όσο και ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Πηγή: Philenews / Reuters / RT

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα