Πυρκαγιές στην Αυστραλία: H φωτό με το παιδί που βοηθά καγκουρό

Πυρκαγιές στην Αυστραλία: H φωτό με το παιδί που βοηθά καγκουρό

Μία από τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της βιώνει η Αυστραλία, που συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτες στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 23, με χιλιάδες κατοίκους να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, άλλοι να περιμένουν στην παραλία για να φύγουν μέσω θαλάσσης και με τον υπουργό Μεταφορών της Νέας Νότιας Ουαλίας, Άντριου Κόνστανς, να συγκρίνει τις πυρκαγιές με «ατομική βόμβα. Μιλώντας στο ABC, είπε: «Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας, αυτό δεν είναι μία πυρκαγιά, είναι ατομική βόμβα. Είναι απερίγραπτη η κόλαση που έχει προκαλέσει».

 

Η συγκινητική στιγμή που ένα παιδί ρίχνει νερό με το ποτιστήρι σε ένα καγκουρό

Μισό δισεκατομμύριο ζώα έχουν πεθάνει - Συγκινητική η εικόνα του καγκουρό και του παιδιού

Εκτός όμως από τα ανθρώπινα θύματα, τεράστια είναι η ζημιά και στην πανίδα. Οι οικολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ εκτιμούν ότι πάνω από 480 εκατομμύρια θηλαστικά, πουλιά και ερπετά έχουν πεθάνει από τον Σεπτέμβριο ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αυστραλία. Δεκάδες χιλιάδες ζώα έχουν καεί ή φέρουν σοβαρά εγκαύματα σε όλο τους το σώμα.

 

Εκατοντάδες χιλιάδες ζώα έχουν πεθάνει εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αυστραλία

Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε μια συγκινητική στιγμή την ώρα που ένα νεαρό καγκουρό, εμφανώς ταλαιπωρημένο αναζητά βοήθεια από ένα παιδί, το οποίο παίρνει ένα ποτιστήρι και του ρίχνει νερό στο σώμα του ενώ στην συνέχεια του βάζει ένα μπολ με νερό για να πιει.

 

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα