Γαλλία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες λόγω των ισχυρών ανέμων

Νεκρός είναι ένας άνθρωπος και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίσθηκαν την Παρασκευή, ενώ περίπου 600 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στη νοτιοδυτική Γαλλία εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που πλήττουν τα παράλια του Ατλαντικού και την ενδοχώρα.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ένας 70χρονος αυτοκινητιστής σκοτώθηκε σε δρόμο στη Χώρα των Βάσκων κοντά στο χωριό Ιλχάρε, όταν το όχημά του προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω σε δέντρο που είχε πέσει στο οδόστρωμα εξαιτίας των ανέμων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από πτώσεις δένδρων στα οχήματά τους, από τους οποίους δύο άνδρες ηλικίας 45 και 22 ετών έχουν τραυματισθεί σοβαρά. Τρεις άλλοι οδηγοί τραυματίσθηκαν ελαφρά υπό παρόμοιες συνθήκες.

Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν «προληπτικά» από τις κατοικίες τους σε οκτώ κοινότητες που βρίσκονται κοντά στη συμβολή των ποταμών Γκαβ ντε Πο και Ολορόν, οι οποίοι σήμερα το πρωί είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμύρες.

Το βράδυ της Παρασκευής, το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει μέσα σε μερικά σπίτια στο χωριό Περεοράντ, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι πυροσβέστες έκαναν χθες περιπολίες στις εκκενωθείσες συνοικίες της κοινότητας για να πείσουν τους τελευταίους κατοίκους που αρνούνταν να φύγουν. Βοήθησαν επίσης δύο ανθρώπους που είχαν καταφύγει στη σκεπή του οχήματός τους και 15 ανθρώπους σε επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων μία νταλίκα, τα οποία είχαν αποκλεισθεί από τα νερά σε γειτονική πόλη. Επίσης, απομακρύνθηκαν προληπτικά 22 ένοικοι ενός οίκου ευγηρίας στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ