Η Μόσχα απέλασε δύο Γερμανούς διπλωμάτες - Η αντίδραση του Βερολίνου

Η Μόσχα απέλασε δύο Γερμανούς διπλωμάτες - Η αντίδραση του Βερολίνου

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απελαύνει δύο γερμανούς διπλωμάτες από τη Μόσχα ως αντίποινα για την κίνηση του Βερολίνου να απελάσει την περασμένη εβδομάδα δύο ρώσους διπλωμάτες.

ΗΓερμανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τις απελάσεις των δύο ρώσων διπλωματών αποδίδοντάς τις στην άρνηση, όπως είπε, της Μόσχας να συνεργασθεί στην έρευνα για τον φόνο στις 23 Αυγούστου ενός 40χρονου τσετσενικής καταγωγής Γεωργιανού μέρα μεσημέρι σε πάρκο στο κέντρο του Βερολίνου. Οι γερμανοί ειαγγελείς υποψιάζονται ρωσική ή τσετσενική ανάμιξη στον φόνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα τον γερμανό πρεσβευτή στη Μόσχα, εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία για τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών και έδωσε στους δύο γερμανούς διπλωμάτες προθεσμία επτά ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα, γνωστοποίησε το εν λόγω υπουργείο με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η αντίδραση του Βερολίνου

Οι απελάσεις αυτές «στέλνουν ένα κακό μήνυμα και είναι αδικαιολόγητες», κατήγγειλε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποιο «επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να λάβει και άλλα μέτρα στην υπόθεση αυτή υπό το φώς των ερευνών» που αυτή τη στιγμή διεξάγονται.

Το Βερολίνο είχε ανακοινώσει τις απελάσεις των δύο ρώσων διπλωματών την περασμένη εβδομάδα για την άρνηση, σύμφωνα με το ίδιο, της Μόσχας να συνεργασθεί στην έρευνα για τον φόνο, στον οποίο γερμανοί εισαγγελείς υποπτεύονται ρωσική η τσετσενική ανάμιξη.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε πως η σημερινή απέλαση από τη Ρωσία των δύο γερμανών διπλωματών αποτελεί συνήθη διπλωματική απάντηση στην ανάλογη κίνηση που έγινε από τη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα