Προκλητικός Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε στρατό στη Λιβύη, αν μας ζητηθεί

Στη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη επανήλθε και σήμερα ο τούρκος πρόεδρος δίνοντας μάλιστα και μια ιστορική διάσταση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να στείλει και «στρατιωτικό προσωπικό» στην Λιβύη εάν το ζητήσει η Τρίπολη.

Ερωτώμενος για τη συμφωνία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε:«Στην πραγματικότητα, ήταν μια διαδικασία που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της περιόδου του Καντάφι, η οποία διακόπηκε μόνο από το θάνατό του. Έτσι, πήραμε τον Φαγέζ Σαράτζ ως συνομιλητή μας, κάθισαμε μαζί του και συμφωνήσαμε. Από εδώ και στο εξής, θα συνεχίσουμε να τον δρόμο μας»..

Σε ερώτηση αν υπάρχει αντίστοιχη συμφωνία με άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «στη βάση του win-win μπορούμε να κάνουμε κάθε είδους βήματα με όλες τις μεσογειακές χώρες. Αλλά στη λογική "όλα είναι δικά μου" ... όχι, δεν έχει νόημα» και πρόσθεσε πως «σε αυτό το σημείο, στέλνουμε συνεχώς πληροφορίες στις παράκτιες χώρες».

Αναφορικά με ενδεχόμενη αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως «εάν η Λιβύη υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα σε εμάς, μπορούμε να στείλουμε το προσωπικό μας αφού υπογράψουμε μια συμφωνία στρατιωτικής ασφάλειας. Μετά την υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο μπροστά μας».

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα