Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία με νεκρό, τραυματίες και αγνοουμένους

Ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο ηφαίστειο Ουακατάνε, στο νησάκι Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας.

Σε συνέντευξη Τύπου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της έκρηξης, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι υπάρχουν φόβοι για περισσότερους νεκρούς. Δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα του αποθανόντα. 

Μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν πληροφορίες για περίπου 20 τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Δεν είμαι σίγουρη για την έκταση ή τη φύση των τραυμάτων τους», είπε η δήμαρχος της πόλης Ουακατάνε, που βρίσκεται περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το νησί Γουάιτ, και πρόσθεσε πως γιατροί αναμένουν να διακομιστούν τα θύματα για να τους προσφέρουν φροντίδες.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν, ανακοίνωσε ότι περίπου εκατό άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται πάνω ή γύρω από το νησάκι Γουάιτ όταν σημειώθηκε η έκρηξη στο ηφαίστειο Ουακατάνε, ορισμένοι εκ των οποίων αγνοούνται.

«Ομάδες έρευνας και διάσωσης της αστυνομίας υποστηρίζουν τα συνεργεία της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων», είπε η Αρντέρν.

«Σε αυτό το στάδιο, πιστεύουμε ότι 100 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στο νησάκι ή γύρω από αυτό. Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους αγνοούνται», πρόσθεσε η ίδια και διευκρίνισε ότι αποφάσισε να αναβάλει τη συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου.

Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες για είκοσι τραυματίες στην ηφαιστειακή έκρηξη, εκ των οποίων κάποιοι είναι σοβαρά. Το ηφαίστειο αποτελεί μαγνήτη για πολλούς τουρίστες.

Ελικόπτερα κινούνται προς το μικρό νησί στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ