"Ισοβίτης παιδεραστής ο Νο1 ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν"

Γερμανός παιδεραστής που βρίσκεται στη φυλακή είναι ο Νο1 ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό της πορτογαλικής αστυνομίας.

Ο Γκονσάλο Αμαράλ υποστήριξε για πρώτη φορά ότι ο ύποπτος δεν είναι ο Μάρτιν Νέι, ο στραγγαλιστής παιδιών από το Αμβούργο. Ο αστυνομικός, που ανέλαβε πρώτος την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, δήλωσε τώρα στην ισπανική τηλεόραση για «έναν παιδεραστή που είναι Γερμανός και εκτίει ισόβια για τη δολοφονία παιδιών». Όταν η δημοσιογράφος του έδειξε τη φωτογραφία του Νέι, διευκρίνισε ότι «απ’ όσο ξέρω ο ύποπτος δεν είναι αυτός, είναι άλλος άνδρας. Είναι και αυτός στη φυλακή, στη Γερμανία. Είναι επίσης παιδεραστής». Ο Αμαράλ αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «πολλά χρόνια αργότερα (από την εξαφάνιση) φαίνεται ότι σε ένα chatroom υπήρξε συζήτηση ανάμεσα σε αυτό το άτομο με ένα άλλο για τη Μαντλίν».

Φωτογραφία

Ο αστυνομικός, μάλιστα, προχώρησε σε ένα προσβλητικό σχόλιο για τον πατέρα της εξαφανισμένης μικρής όταν είδε τη φωτογραφία του Νέι, λέγοντας ότι «ο απαγωγέας μοιάζει, μοιάζει πολύ με τον Τζέρι ΜακΚαν. Αυτός ο άνδρας που μου δείχνετε δεν μοιάζει με τον Τζέρι Τζέρι ΜακΚαν». Η αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας και αυτή της Πορτογαλίας, που πραγματοποιούν ξεχωριστές έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν στις 3 Μαΐου του 2007 από το θέρετρο του Αλγκάρβε στην Πράια ντα Λουζ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τον περασμένο Μάιο δημοσιεύματα περί νέων πληροφοριών και στοιχείων 12 χρόνια μετά την εξαφάνιση.

Τότε η εφημερίδα «Correio da Manha» είχε αποκαλύψει ότι οι Αρχές είχαν εστιάσει σε έναν ύποπτο.

Όσο για το όνομα του Νέι, αυτό είχε προκύψει έπειτα από συνέντυεξη του Αμαράλ σε αυστραλιανό μέσο, όπου είχε δηλώσει ότι «προετοιμαζόμαστε για το τέλος της έρευνας, με έναν Γερμανό παιδεραστή που είναι τώρα στη φυλακή». Τότε δεν είχε δώσει ο ίδιος του όνομα του Νέι, ωστόσο, τον είχε φωτογραφήσει το δημοσίευμα. Ο 49χρονος φυλακίστηκε ισόβια το 2012 μετά την απαγωγή και τη δολοφονία τριών παιδιών το διάστημα από το 1992 μέχρι το 2001.

Πηγή: Espresso 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ