Βραζιλία: Πανικός από αστυνομική επιχείρηση σε διάρκεια πάρτι, εννέα άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Βραζιλία: Πανικός από αστυνομική επιχείρηση σε διάρκεια πάρτι, εννέα άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Εννέα άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στη Βραζιλία καθώς ποδοπατήθηκαν όταν εισέβαλε η αστυνομία σε πάρτι με 5.000 ανθρώπους, στο Σάο Πάολο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de S. Paulo, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στο πάρτι επικράτησε χάος όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να θέσουν υπό κράτηση δύο υπόπτους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, στη φαβέλα Παραϊζόπολις.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης προκλήθηκε πανικός, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των εννέα και τον τραυματισμό άλλων επτά, οι οποίοι παραμένουν στο νοσοκομείο.

 

Η εκδοχή της αστυνομίας, όπως την περιέγραψε ο εκπρόσωπός της Έμερσον Μασέρα σε δημοσιογράφους, είναι ότι οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών, διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και προσπάθησαν να χαθούν μέσα στο πλήθος που είχε πάει στο πάρτι μουσικής φανκ στη φαβέλα. Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν το πλήθος.

 

Μετά το πολύνεκρο επεισόδιο, οι κάτοικοι της Παραϊζόπολις βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν απαιτώντας δικαιοσύνη.

Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο Ζουάου Ντόρια δήλωσε πως διέταξε να διενεργηθεί διεξοδική έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του επεισοδίου, να κριθεί εάν οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν νόμιμες και προσήκουσες και για να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι επιχείρησαν 38 αστυνομικοί με 14 οχήματα για να τεθούν υπό κράτηση οι ύποπτοι, που κατηγορούνταν για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Δεν έγινε καμία σύλληψη.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα