Τρομοκρατική ενέργεια το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου - Δύο νεκροί

Τρομοκρατική ενέργεια  το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου - Δύο νεκροί

Δύο πολίτες που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση, όπως την χαρακτήρισε η Βρετανική Αστυνομία, στη Γέφυρα του Λονδίνου, κατέληξαν όπως μεταδίδει το BBC, ενώ αρκετοί ακόμη πολίτες έχουν τραυματιστεί.

Παραμένει άγνωστο, αν ο θάνατος των δύο πολιτών οφείλεται σε χτύπημα με μαχαίρι, που τους κατάφερε ο δράστης, πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος από τα πυρά αστυνομικών. Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, οι δύο πολίτες δεν είχαν καμία σχέση με τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος έφερε μαχαίρι και φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, τα οποία αποδείχθηκαν ψεύτικα.

Βίντεο πάντως που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, δείχνει ανθρώπους με πολιτικά να παλεύουν με τον δράστη πάνω στην Γέφυρα του Λονδίνου, ενώ ένας απ' αυτούς, που φορούσε κοστούμι, διακρίνεται να έχει καταφέρει να του αποσπάσει το μαχαίρι. Πολύ σύντομα εμφανίζονται πάνοπλοι αστυνομικοί, οι οποίοι τραβάνε τους πολίτες πάνω από τον ύποπτο και εν συνεχεία τον πυροβολούν.

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη Γέφυρα του Λονδίνου, έφερε επάνω του έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου.

«Ο ύποπτος, ένας άνδρας, πυροβολήθηκε από τους ενόπλους αστυνομικούς και μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι σκοτώθηκε επί τόπου», είπε ο Μπάσου. «Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω, ότι (η επίθεση) θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Λόγω των αναφορών, ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, αναπτύχθηκαν στο σημείο πυροτεχνουργοί (της αντιτρομοκρατικής) και αποκλείστηκε μια μεγάλη περιοχή, ώστε να διασφαλίσουμε, ότι δεν υπάρχει κανένας περαιτέρω κίνδυνος για τους πολίτες», συνέχισε ο Μπάσου.

«Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω σε αυτό το σημείο, ότι πιστεύουμε πως η συσκευή που ήταν δεμένη στο σώμα του υπόπτου, ήταν ψεύτικη», πρόσθεσε. Ο Μπάσου είπε, ότι ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε να ενημερωθεί προσωπικά για το συμβάν και για τον σκοπό αυτό ο ίδιος θα πάει στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Μπάσου σημείωσε επίσης, ότι η αστυνομία θα εντείνει τις περιπολίες της στο Λονδίνο, λόγω του συμβάντος αυτού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε για το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Γέφυρα του Λονδίνου: «Πρόκειται για ένα φρικτό περιστατικό. Όλες οι σκέψεις μου είναι κοντά στα θύματα και τις οικογένειές τους».

Ο Τζόνσον επιστρέφει στη Ντάουνινγκ Στριτ και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου, δήλωσε ότι θα πάει στην πρωθυπουργική κατοικία για να τον ενημερώσει πλήρως.

«Ενημερώνομαι συνεχώς για το περιστατικό στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων για την άμεση ανταπόκρισή τους», αναφέρει ο Τζόνσον σε ανακοίνωση.

 

news